Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Uplynulo 142 rokov od narodenia najväčšieho Slováka

Výročie narodenia rodáka z Trenčianskeho kraja a velikána slovenskej histórie, Milana Rastislava Štefánika, si pred jeho rodným domom v Košariskách pripomenuli položením vencov a kvetov viacerí štátnici, zástupcovia okolitých samospráv, vojenskí veteráni či verejnosť.

Osláv 142. výročia narodenia generála M. R. Štefánika sa zúčastnil aj Marek Briestenský, poverený riadením Úradu TSK a poslankyňa Zastupiteľstva TSK za okres Myjava Anna Abramovičová. „Osobnosť Milana Rastislava Štefánika je pre kraj kľúčová. V kraji sa narodili viaceré významné osobnosti, sme naozaj hrdí na to, že generál Štefánik je jednou z nich. Pre Trenčiansku župu je cťou, že môže spoločne s miestnymi samosprávami spolupracovať pri organizovaní spomienkových podujatí venovaných M. R. Štefánikovi,“ povedala Anna Abramovičová.

Vo februári tohto roku, sa aj vďaka iniciatíve trenčianskeho župana Jaroslava Bašku, podarilo v Národnej rade SR presadiť pozmeňujúci a doplňujúci návrh Zákona o zásluhách M. R. Štefánika o Slovensko. Župa sa tak bude môcť finančne podieľať na údržbe a rozvoji areálu Mohyly M. R. Štefánika.

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK