Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Urgentný príjem bojnickej nemocnice tesne pred dokončením

V rámci stavebných prác na novom urgentnom príjme v Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach zostáva dokončiť už len prístupová komunikácia a vonkajšie úpravy okolia. Všetky práce by mali byť hotové do konca apríla.

Následne sa bude čakať na dodávky prvotného vybavenia. „Vysúťažený je aktuálne digitálny röntgen, postupne bude prichádzať aj ďalšie vybavenie a prístroje. Celá stavba vrátane prístrojového vybavenia je financovaná z rozpočtu Trenčianskej župy. Spolu je to viac ako 5,1 mil. eur,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška s tým, že načrtol aj ďalšie plány do budúcna. „V súčasnosti prebieha súťaž na vybudovanie nového OAIM aj s vybavením v hodnote približne 5,2 mil. eur. Za ďalších viac ako 6,2 mil. eur sa súťaží rekonštrukcia kuchyne so zariadením,“ doplnil župan. „Nový urgentný príjem pre nemocnicu a obyvateľov regiónu znamená európsky medicínsky štandard s moderným vybavením. Priestory starého urgentu plánujeme využiť pre nové ambulancie,“ priblížil riaditeľ bojnickej nemocnice Peter Glatz.

V nemocnici sa aktuálne rekonštruuje aj elektroinštalácia, ktorá zahŕňa výmenu starého náhradného záložného zdroja za nový a rozšírenie rozvodov za viac ako 800 tisíc. eur.

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK