Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Župa v sobotu opäť otvára trenčianske VKOC, do konca januára sú k dispozícii voľné termíny

Trenčiansky samosprávny kraj od soboty 15. januára obnovuje prevádzku veľkokapacitného krajského očkovacieho centra na trenčianskom výstavisku Expo Center. Očkovať sa v ňom budú prioritne registrovaní občania cez NCZI, a to počas víkendových dní do konca januára.

Podávať sa bude vakcína Comirnaty od spoločnosti Pfizer/BioNTech, a to prvá, druhá i tretia dávka. Vakcinácia bude prebiehať v pavilóne 1 vždy cez víkend od 8.00 h do 17.00 h:

  • od 8.00 h do 9.00 h sa budú očkovať neregistrovaní občania,
  • od 9.00 h do 17.00 h záujemcovia registrovaní prostredníctvom centrálneho očkovacieho systému NCZI,
  • prestávka na obed zdravotníckeho personálu a dezinfekciu priestorov bude vždy od 12.00 h do 12.30 h.

Plánovaná kapacita je 1 200 osôb za jeden víkendový deň, spolu za sobotu a nedeľu môže byť zaočkovaných 2 400 ľudí. „Prosíme ľudí, aby využili možnosť registrácie cez NCZI, v ktorom majú po novom možnosť vybrať si konkrétny dátum a čas očkovania. Ako miesto vakcinácie si zvoľte VKOC Trenčín,“ vyzvala záujemcov Elena Štefíková, vedúca Odboru zdravotníctva a sociálnej pomoci Úradu TSK s tým, že do konca januára sú ešte k dispozícii voľné termíny. Dodala tiež, že vo VKOC Trenčín neočkujeme deti od 5 do 11 rokov.             

Záujemcov prosíme, aby si so sebou priniesli vyplnené poučenie a písomný informovaný súhlas pacienta o očkovaní, anamnestický dotazník, ale aj kartičku s prehľadom o užívaných liekoch. V prípade, že idete na druhú alebo tretiu dávku vakcíny, odporúčame vziať si so sebou aj očkovací preukaz alebo iný doklad o zaočkovaní prvou alebo druhou dávkou vakcíny. Spôsobilosť na vakcináciu odporúčame prebrať so svojím všeobecným lekárom.

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK