Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Župan opäť absolvuje výjazdy k záchranným zložkám a cestárom

Už tradične zavítal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška medzi hasičov, policajtov, cestárov či banských záchranárov.

Počas prvého z troch výjazdových dní prišiel župan poďakovať za prácu hasičom, policajtom i cestárom v okresoch Trenčín, Nové Mesto nad Váhom a Myjava. V krajskom meste Trenčín neobišiel ani Krajské operačné stredisko 112. „V mene obyvateľov kraja chcem poďakovať záchranným a bezpečnostným zložkám i cestárom za ich prácu, ktorú vykonávajú nielen v pracovné dni, ale aj počas víkendov a cez sviatky. Za to, že sú cesty zjazdné a udržiavajú sa, že sa môžeme cítiť bezpečne a za záchranu životov, zdravia a majetku," povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška a príslušníkom záchranných zložiek a zamestnancom cestmajsterstiev zaželal všetko dobré v nadchádzajúcom roku 2023.

Druhý návštevný deň začal turistikou, a to priamo na najvyšší vrch kraja Vtáčnik v okrese Prievidza. O netradičný výstup sa postaralo najmä príjemné počasie, vďaka ktorému sa koncoročná turistika niesla v znamení nádherných výhľadov. Podujatie už dvadsiatykrát zorganizovala obec Kamenec pod Vtáčnikom, finančne ho podporil aj TSK. Návštevy záchranných zložiek v okresoch Prievidza, Partizánske a Bánovce nad Bebravou zahŕňali okrem okresných veliteľstiev Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru a Správy ciest TSK aj Banskú záchrannú službu v Prievidzi, hasičskú stanicu v Handlovej či cestmajsterstvá v Nitrianskom Pravne a Nitrianskom Rudne.

autor: bj/lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK