Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Dobrovoľní hasiči v kraji oslavovali aj súťažili

Dobrovoľný hasičský zbor Pruské slávil 140 rokov od svojho založenia, v Šišove si merali sily v hasičskom športe malí i veľkí. 

Členovia DHZ Pruské si toto významné jubileum pripomenuli celodenným programom, a to nielen výstavou hasičskej techniky, ale aj slávnostnou svätou omšou, pochodom obcou, členskou schôdzou i hasičskou súťažou O cenu obce, ktorá napísala svoj 30. ročník. Na slávnostnej členskej schôdzi poďakovali a ocenili svojich členov za aktívnu prácu v prospech DHZ. „Podnetom na vznik zboru boli veľké požiare, ktoré boli v obci Pruské a v okolí pred jeho vznikom v roku 1883. Radí sa nielen k tým starším, ale aj k veľkým hasičským zborom v okrese. Som rád, že aj technika, ktorou disponuje, slúži na záchranu životov, zdravia a majetku a že v roku 2020 Trenčianska župa poskytla DHZ Pruské jeden automatický defibrilátor," povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška a poďakoval sa všetkým členom. Zvlášť ocenil tých, ktorí sa venujú hasičskej mládeži - svojim nástupcom. 

Do Šišova zasa prilákala nadšencov denná hasičská súťaž, súťažili deti i dospelí, spolu v 10 kategóriách. Súťaž tradične organizuje DHZ Libichava spolu s členmi domáceho zboru zo Šišova. „Obec Šišov je dlhé roky známa tým, že je tu vyspelý dobrovoľný hasičský zbor, ktorý organizuje rôzne súťaže. Hasiči nielen tu, ale aj v susednej Libichave sú jednou veľkou rodinou, čo som rád, pretože podpora dobrovoľného hasičstva je veľmi dôležitá, a to nielen pre súčasnosť, ale aj budúcnosť," povedal župan.  

Obe podujatia finančne podporil Trenčiansky samosprávny kraj.

 

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK