Flores Musarum vyzdvihlo osobnosti z oblasti kultúry

Na podujatí, ktoré sa uskutočnilo na  Trenčianskom hrade v pondelok  bolo ocenených 21 osobností a 1 kolektív za prínos v oblasti kultúry.

Ďakovný list s ocenením si významné osobnosti prevzali z rúk predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja a riaditeľov jednotlivých organizácií  v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, Trenčianskeho osvetového strediska, Verejnej knižnice Michala Rešetku v Trenčíne, Trenčianskeho múzea a Galérie Miloša Alexandra Bazovského, ktoré ich nominovali. O sprievodný kultúrny program sa postarali umelci Ida Rapaičová s recitáciami a ženské trio Krajka s gitaristom Petrom Belákom. Hostí večerom sprevádzal moderátor a herec Marek Rozkoš.

„Je dôležité oceniť ľudí, ktorí pracujú v kultúre, podporujú kultúrne dedičstvo Trenčianskeho samosprávneho kraja a rozvíjajú kultúrne bohatstvo župy,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška. Trenčiansky kraj si umenie a umelcov veľmi váži, podporuje kultúrne aktivity jednotlivých krajských miest, obcí i organizácií v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Oceneným srdečne gratulujeme a ďakujeme za to, že robia náš kraj krajším. Zoznam ocenených nájdete v priloženom dokumente.

autor: nm