Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Gymnázium v Partizánskom oslavovalo

Škola si pripomenula 70 rokov od založenia, pri tejto príležitosti župa ocenila vybraných zamestnancov za aktívnu prácu s mládežou a prípravu školských a mimoškolských aktivít.

Začiatky tejto vzdelávacej inštitúcie v bývalých Baťovanoch spadajú do obdobia päťdesiatych rokov. Odvtedy sa jej lavicami prestriedalo obrovské množstvo detí, o ktorých vzdelávanie sa postaralo a dodnes stará nemalý počet pedagógov. Práve im, tým súčasným i bývalým, ale aj nepedagogickým zamestnancom, absolventom, aktuálnym študentom i verejnosti bola venovaná oslava sedemdesiatky. Župa na partizánskom gymnáziu za posledné roky investovala nemalé financie, pred pár rokmi sa podarilo budovu zatepliť, vybudovať vchod do školy, no realizovať aj ďalšie dôležité projekty. „Za posledných 5 rokov investovala Trenčianska župa do gymnázia viac ako 1,3 milióna eur, ale to nie je všetko. Jedna vec sú investície do stavby, múrov či stien, ale toho ducha škole dávajú učitelia, pedagogický i nepedagogický zbor a žiaci,“ povedal župan Jaroslav Baška s poďakovaním dlhoročným zamestnancom za to, čo študentov naučili do ďalšieho života. „Myslím si, že nie je jednoduché byť učiteľom, nie je to obyčajné povolanie, ale určite je to veľká výzva pre všetkých aj pre mladé generácie, aby sa stali učiteľmi,“ dodal.  

Gymnázium v Partizánskom je členom deväťčlennej rodiny všetkých gymnázií, ktoré TSK zriaďuje. Pri tejto významnej príležitosti predstavilo v Panoramatickom 3D kine aj nové logo. Jeden z jej bývalých absolventov v pripravenej videonahrávke k výročiu prezradil, že roky na škole ho naučili pravidlám, ale aj čestnosti a zodpovednosti. Podľa súčasných žiakov je gymnázium miestom, kde to žije množstvom školských i mimoškolských aktivít, oceňujú tiež družobnú spoluprácu s Gymnáziom Zlín. „Vzdelanie a vedomosti, ktoré získajú študenti v našej škole, sú úplne porovnateľné s tými, ktoré sú vo svete,“ uzavrela jedna z učiteliek, Zuzana Poluchová.

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK