Káčer bicykloval aj po najobľúbenejšej župnej cyklotrase

Jubilejný desiaty ročník charitatívneho podujatia Káčer na bicykli finišovalo v sobotu v krajskom meste Trenčín. Do pedálov šliapali za dobrú vec zními športovci aj verejnosť, nechýbal ani tím Zelenej župy.

„Chcem poďakovať ľuďom, že prišli na štart finále 10. ročníka Káčera na bicykli, ja si to úprimne veľmi vážim,“ poďakoval pred štartom hendikepovaný športovec Peter Káčer, správca Nadácie TA3. Pelotón štartoval ráno na Mierovom námestí, zaradili sa doň športovci - absolventi Strednej športovej školy Trenčín, hokejisti Dukly Trenčín či zástupcovia cyklo klubov, sídliacich v kraji. Hostí trasou sprevádzal Radoslav Tilandy z Vrchárskej koruny Trenčianska. Cyklisti si to z námestia vyšliapali takmer k južnému opevneniu Trenčianskeho hradu, odtiaľ sa cez mesto napojili na župnú cyklotrasu a odviezli sa až k najstaršiemu pútnickému miestu na Slovensku. „Ďakujem Petrovi Káčerovi aj nadácii za to, že už desať rokov pomáhajú nezištne ľuďom, ktorí to naozaj potrebujú. Som rád, že desiaty ročník končí v našom kraji, kraji cyklistiky a ďakujem všetkým, ktorí sa k nášmu pelotónu pripojili,“ povedal župan Jaroslav Baška. Symbolický Káčerov šek si za mesto Trenčín prevzala Monika Velacková, motivátorka Slovenského paralympijského výboru, ktorá prevádzkuje občianske združenie Učíme sa bez rozdielu.

autor: sg