Mestá a obce v kraji hýria farbami

Snáď neexistuje taký kút v Trenčianskom samosprávnom kraji, nad ktorým by aktuálne neviali pestrofarebné stužky na májke - symbole jari a lásky.

Sú také mestá a obce, kde si muži pomáhajú modernou technikou, no nájdu sa aj také, kde na postavenie ozdobeného kmeňa stromov využívajú len ľudskú silu. Prácne, ručné stavanie májky si na vlastnej koži vyskúšal aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja v najväčšej obci v kraji, v Beluši, kde si tento rok zároveň pripomínali 78. výročie oslobodenia obce. V Dohňanoch si chlapi pri vzpriamení rekordne dlhého 30-metrového mája pomohli ťažkými pracovnými strojmi. "Som rád, že tento nádherný zvyk, venovaný pekným dievčatám, sa v našich obciach zachováva. Oslavujeme tiež prvý máj, venovaný všetkým ľuďom, ktorí pre túto spoločnosť tvoria hodnoty a zároveň si pripomíname výročie vstupu do Európskej únie. Veľmi ma teší, že ráz jednotlivých miest a obcí aj celej krajiny sa za týchto 19 rokov podarilo zlepšiť a pevne verím, že v tom budeme pokračovať aj vďaka finančným prostriedkom z Bruselu,” povedal župan.

autor: sg