Moderné centrum odborného vzdelávania pribudne v Partizánskom

Vďaka financiám z Integrovaného regionálneho operačného programu sa ďalšia škola v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja bude môcť pochváliť novými pracoviskami s modernou technológiou. Aj vďaka nim sa zvýšia šance žiakov školy na uplatnenie na trhu práce.

Škola s takmer 500 žiakmi je zapojená v systéme duálneho vzdelávania. Na nové pracoviská sa už tešia žiaci strojárskych odborov, ale aj odboru automechanik – elektrikár. „Ja som veľmi šťastná, že sa tento projekt realizuje, pretože tá rekonštrukcia bola naozaj potrebná. Modernizácia priblíži žiakom to, čo ich bude čakať v tom reálnom živote. Získajú nielen praktické zručnosti, ale vďaka tomuto projektu môžeme nadviazať spoluprácu aj s ďalšími firmami a inými školami podobného zamerania ako máme my,“ povedala riaditeľka školy Katarína Hartmannová. V rámci projektu na škole vznikne elektrotechnické laboratórium aj zváračské stredisko. „Naši žiaci sa momentálne učia praktické predmety buď v triedach alebo na pracoviskách vo firmách. Vďaka tejto situácii využívame učebne s virtuálnou realitou, kde si žiaci môžu simulovať rôzne procesy,“ doplnila riaditeľka. „Musím povedať, že všetky tie veci, ktoré boli predpísané v projekte, sa stihnú dokončiť v stanovenej lehote. Pevne verím, že budeme môcť slávnostne prestrihnúť pásku niekedy koncom roka a dať tak študentom tejto školy vianočný darček,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. Celý projekt je v hodnote približne 1,4 mil. eur a nie je posledným, do ktorého sa škola zapojí. „V rámci Fondu spravodlivej transformácie je aj táto škola zaradená medzi 7 stredných škôl, ktoré budú môcť čerpať finančné prostriedky z alokácie okolo 18 mil. eur. Takže aj táto škola sa už pripravuje na ďalší projekt, kde teda pôjde najmä o vzdelávanie, nákup moderných technológií a aj nejaké stavebné úpravy,“ doplnil župan.

autor: lk