Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Nové OAIM v bojnickej nemocnici naberá reálne kontúry

Práce na novom oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny v Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach pokročili. Zhotoviteľ sa vysporiadal s viacerými komplikáciami a na stavbe sa pracuje naplno.

Rekonštrukcia 60-ročnej budovy zdravotníckeho zariadenia, ktorá sa má premeniť na moderné oddelenie so sebou priniesla viaceré výzvy. „Zdravotnícke zariadenia majú prísnejšie normy nielen na elektroinštaláciu či samotné priestory, ale aj na vzduchotechniku, podhľady či povrchy. V podhľadoch máme veľa vzduchotechniky, preto sme znižovali existujúcu podlahu,“ povedal výkonný riaditeľ spoločnosti Keraming, a. s., Viliam Králik. Práve tieto práce si vyžiadali predĺženie termínu realizácie do začiatku februára budúceho roka. „Tie začiatky naozaj neboli jednoduché, museli sme riešiť stropy, statiku, odizolovať časť tohto bloku,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Okrem stavebnej časti, ktorá je v hodnote 4 mil. eur s DPH sú súčasťou projektu aj technológie za ďalší 1 mil. eur s DPH. „Tie sú už obstarané, pôjde to na kontrolu na Úrad pre verejné obstarávanie,“  informoval župan. Dobrou správou je aj fakt, že bojnická nemocnica ako jedna z mála nemocníc, získala financie z Plánu obnovy a odolnosti SR. Investíciu župy do tejto rekonštrukcie by nemocnica chcela zo získaných financií preplatiť. „Sme prvou nemocnicou na Slovensku, ktorá tieto financie už reálne dostala na účet,“ povedal riaditeľ nemocnice Peter Glatz. „Toto áro bude veľkou pomocou pre pacientov v našom regióne, ktorí potrebujú intenzívnu starostlivosť,“ dodal s tým, že v okolí boli v minulosti zrušené viaceré ára bez náhrady, preto má táto investícia veľké opodstatnenie.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK