Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Obľúbený záhradkársky veľtrh opäť na trenčianskom výstavisku

Aj tento rok sa krajské mesto stalo dejiskom výstavy, ktorú majú v obľube najmä záhradkári či ovocinári. O slávnostné otvorenie sa postarali čestní hostia na čele s trenčianskym županom či profesorom Ivanom Hričovským. 

Až do 15. apríla nájdete na výstavisku v Trenčíne rekordných 200 vystavovateľov, ktorí okrem ovocných produktov a stromčekov ponúkajú pohľad do všetkých zákutí záhradkárskeho umenia. K dispozícii sú aj stánky so záhradnou technikou či včelími produktmi. Výstavu slávnostne otvoril profesor Ivan Hričovský, uznávaný slovenský pomológ. „Dnes sa tu stretávame po tridsiatykrát. Verím, že ak budeme živí a zdraví, nájdeme sa tu o rok opäť,“ povedal.  So symbolickým prestrihnutím pásky mu pomohol aj predseda TSK Jaroslav Baška. „Tak, ako po minulé roky, aj tento rok prilákala táto výstava veľký počet návštevníkov. Zároveň si veľmi cením všetkých, ktorí na svojich záhradkách pracujú celoročne, obrábajú ich, aby potom mohli žať plody svojho úsilia,“ povedal župan. 

Súčasťou slávnostného otvorenia bolo uvedenie novej knihy s názvom Drobné ovocie do života. Podujatie finančne podporil Trenčiansky samosprávny kraj.  

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK