Obyvatelia kraja doručili v rámci PaKR rekordných 124 projektov

Rada pre Participatívny-komunitný rozpočet TSK posúdila doručené projekty, do verejného zvažovania postúpili všetky v požadovanej výške podpory za takmer 270 tisíc eur.

Trenčianska župa zbierala originálne komunitné nápady od januára do marca, záujem o rozvoj svojho okolia majú vo všetkých deviatich okresoch. Najviac projektov prišlo za okres Partizánske, Prievidza, Púchov či Trenčín. Projekty, ktoré chcú navrhovatelia premeniť na realitu, sú z oblasti voľnočasových aktivít,  kultúry, športu, sociálnej pomoci, zdravotníctva a životného prostredia. Svoje nápady položili na papier nielen občianske združenia, ale aj samosprávy z jednotlivých okresov, pričom každý navrhovateľ mohol doručiť maximálne dva projekty. V rámci verejných zvažovaní budú nápady verejne prediskutované vo všetkých okresoch, kolo deviatich stretnutí opäť odštartuje okres Nové Mesto nad Váhom.

Srdečne pozývame verejnosť, aby sa spolu s členmi Rady pre PaKR TSK oboznámila s komunitnými nápadmi obyvateľov kraja!

Harmonogram verejných zvažovaní za jednotlivé okresy Trenčianskeho kraja je nasledovný:

piatok 28.4.2023 8.30 h - okres Nové Mesto nad Váhom (Stredná priemyselná škola Nové Mesto nad Váhom)

piatok 28.4.2023 11.00 h - okres Myjava (Mestský úrad Myjava, veľká zasadačka)

utorok 2.5.2023 8.45 h - okres Bánovce nad Bebravou (Gymnázium Janka Jesenského Bánovce nad Bebravou)

utorok 2.5.2023 12.30 h - okres Prievidza (Gymnázium Vavrinca Benedikta Nedožerského Prievidza)

streda 3.5.2023 8.45 h - okres Ilava (Stredná odborná škola Pruské)

streda 3.5.2023 12.00 h - okres Púchov (Gymnázium Púchov)

piatok 5.5.2023 8.30 h - okres Trenčín (Kongresová sála Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja)

utorok 9.5.2023 9.00 h - okres Partizánske (Stredná odborná škola Jana Antonína Baťu Partizánske)

štvrtok 11.5.2023 9.00 h - okres Považská Bystrica (Stredná odborná škola strojnícka Považská Bystrica)

autor: bj