Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Od Tatier k Dunaju aj naprieč Trenčianskym krajom

V rámci deviateho ročníka cyklistickej kampane, ktorá má za úlohu šíriť osvetu o ochorení Skleróza multiplex absolvujú jazdci na bicykloch stovky kilometrov. Jednou zo zastávok bol tento rok aj župný úrad v Trenčíne.

Na Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja zavítal cyklopelotón pozostávajúci z hendikepovaných, ale aj zdravých športovcov, ktorých podľa ich vlastných slov nezastaví nič. V mene predsedu TSK sa privítania ujal podpredseda kraja Michal Bartek. „Významom tohto podujatia je najmä šíriť osvetu a musím uznať, že za 9 rokov jeho existencie je vidieť skutočné výsledky. Som veľmi rád, že jednou zo zastávok bol práve Trenčiansky samosprávny kraj a teším sa na ďalšiu spoluprácu,“ povedal Bartek.

„Ďakujeme Trenčianskemu samosprávnemu kraju za milé prijatie. Snažíme sa poukázať na to, že táto choroba tu je a treba si navzájom pomáhať. Treba ukázať, že aj s takouto diagnózou sa dá športovať,“ povedala predsedníčka občianskeho združenia Nádej sclerosis multiplex. Koncom mája si tiež pripomíname Svetový deň sklerózy multiplex.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK