Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Pri otvorení festivalu odovzdali prestížne ocenenie

Od piatku podvečer Myjava oficiálne opäť dýcha folklórom. Prekvapením na otvorení festivalu bolo odovzdanie striebornej plakety CIOFF.

Pozvanie na 63. ročník Medzinárodného folklórneho festivalu Myjava prijali okrem domácich folklórnych súborov aj delegácie z Európy či exotických krajín. Predstavili sa počas slávnostného otvorenia festivalu v Amfiteátri Trnovce. Počas otváracej ceremónie si cenu festivalu za dlhoročné zásluhy prevzal bývalý primátor mesta a poslanec TSK Pavel Halabrín a pani Jarmila Švandová z programovej rady festivalu. Striebornú plaketu CIOFF si ako druhý človek na Slovensku prevzala Viera Feriancová, riaditeľka župného Centra tradičnej kultúry Myjava.Tá je zároveň viceprezidentkou slovenskej národnej sekcie CIOFF a predsedníčkou programovej rady festivalu.

Hrdým partnerom festivalu je podobne ako aj po uplynulé roky aj Trenčiansky samosprávny kraj. "Sú to nádherné tradície, ktoré treba zachovávať, ktoré nás reprezentujú nielen v rámci Slovenska, ale aj v zahraničí. Som rád, že Trenčianska župa niekoľko rokov podporuje festival nielen finančne, ale aj materiálno-technicky či ľudsky," povedal župan Jaroslav Baška. Myjava bude žiť folklórnym festivalom až do nedele 18. júna, zakončený bude slávnostným galaprogramom.

autor: sg
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK