Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Rekonštrukcia cesty medzi Považskou Bystricou a Domanižou pokračuje ďalšími etapami

Cesta II/517 v tomto úseku podstupuje komplexnú rekonštrukciu. Od dnešného dňa sa prípravné práce rozbehli aj na 3. a 4. etape projektu. Základný kameň stavby slávnostne poklepali v Prečíne.

Od extravilánu Považskej Bystrice až po intravilán obce Prečín by počas nasledujúcich 182 dní mali vodiči spozornieť. „Ide o približne 3,8 km dlhý úsek, ktorého rekonštrukcia je v hodnote viac ako 5,5 mil. eur. Tú bude župa financovať kombináciou eurofondov s vlastnými prostriedkami,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška. Na spomenutom úseku sa opravia 4 mosty, vymení sa viac ako 1,5 km zvodidiel a pribudnú aj 4 bezpečné priechody.

Upozornenie pre vodičov stále platí aj za Prečínom smerom do Domaniže. Tam aktuálne prebiehajú práce na 5. a 6. etape tohto komplexného projektu. „V rámci kontrolného dňa sme si mohli pozrieť, že práce na tomto úseku napredujú. Chcel by som sa veľmi pekne poďakovať vodičom za to, že rešpektujú dočasné obmedzenia,“ uzavrel župan s tým, že aj financie na rekonštrukciu tohto takmer 5 km dlhého úseku v hodnote 4,5 mil. eur získala župa z eurofondov.

autor: lb

Súvisiace video

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK