Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Seniori z Trenčianskeho kraja si opäť merali sily

Krajské športové hry seniorov JDS z Trenčianskeho kraja sa konali v Trenčíne, preverili športové schopnosti ľudí na zaslúženom dôchodku a opätovne ponúkli skvelú možnosť na stretnutie a socializáciu.

Športovali pritom nielen súťažiaci do 70 rokov, ale aj ľudia nad týmto krásnym vekom. Viac ako stovka mužov a žien sa zapojila do rôznorodých športových disciplín, ich nadšenie a zápolenie bolo veľké. Športové hry sa zakaždým tešia veľkej obľube, po pandémii ochorenia COVID-19 bola obnova tohto športového sviatku viac ako potrebná. Popriať veľa šťastia prišiel medzi športuchtivých seniorov aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Týchto ľudí veľmi obdivujem, pretože sú to ľudia, ktorí si aj napriek svojim bolestiam vedia zašportovať a aktívne sa zabaviť. Medzi aktivity, ktoré JDS pripravuje, patria okrem vzdelávacích podujatí, akým je Akadémia tretieho veku, vďaka ktorej sa seniori vzdelávajú počas celého života, aj takéto športové hry a som rád, že Trenčianska župa môže byť partnerom,“ povedal župan so želaním všetkého dobrého. Podujatie bolo finančne podporené z Dotačného systému TSK.

Svoje vystúpenie obohatil predseda TSK aj odprezentovaním služby – Inteligentnej domácej asistentky, ktorú župa ponúka. „Ide o monitoring pohybu osamelých seniorov v domácom prostredí či ľudí so zdravotným postihnutím, ktorí sa chcú doma cítiť bezpečnejšie, a to bez kamier a nahrávania zvuku. Moderné senzory vedia upozorniť suseda, zástupcov samosprávy či zvolené kontaktné osoby, že sa seniorovi niečo stalo, aby čo najskôr prišla pomoc,“ povedal o jedinečnom projekte župan Baška.         

Viac o projekte IDA sa dočítate na webe TSK.

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK