Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Skúsenosti s výstavbou krajských cyklotrás posúvame ďalej

Deje sa tak na stretnutiach s predstaviteľmi obecných a mestských samospráv, akým bolo napríklad aj stretnutie so starostami z Púchovskej doliny a zástupcami mesta Púchov.

Združenie obcí Púchovská dolina si nechalo v roku 2022 vypracovať štúdiu cyklotrasy v Púchovskej doline, ktorej finálny variant má 22 km. Začína v Púchove, kde sa napája na úsek Vážskej cyklomagistrály Ladce - Púchov, ktorý aktuálne župa realizuje a končí na hranici s Českou republikou pri obci Střelná. Cieľom je vybudovanie cyklotrasy, ktorá bude využívaná najmä na dochádzanie do práce pre obyvateľov Púchovskej doliny s napojením na priemyselné mesto Púchov, ale tiež ako cyklistické prepojenie Púchovskej doliny na českú cyklotrasu Bevlava. Prepojením Vážskej cyklomagistrály, cyklotrasy v Púchovskej doline a Bevlavy by tak vznikol unikátny medzinárodný cyklistický okruh s dĺžkou približne 80 km.

Župa má za posledné roky bohaté skúsenosti s budovaním dvoch hlavných cyklistických tepien v Trenčianskom kraji, a to Vážskej a Hornonitrianskej cyklomagistrály. Práve tie chce ponúknuť samosprávam na svojom území a poradiť im s celým procesom prípravy vlastných projektov na ich územiach. Po vypracovaní štúdie cyklotrasy v Púchovskej doline plánuje združenie cyklotrasu rozetapizovať a pripraviť obstarávanie na dokumentáciu pre územné rozhodnutie s cieľom získania právoplatných územných rozhodnutí pre jednotlivé etapy. Samosprávy sú v situácii, kedy ocenia každú dobre mienenú radu, župa im bude v tomto procese nápomocná.

autor: bj / lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK