Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Slovenská republika, štát v srdci Európy

Hoci sa jej vznik spája so zánikom Československa, nejde o smutný príbeh. Svoju históriu začala samostatná Slovenská republika písať presne pred 30 rokmi.

Rozdelenie Slovenska a Česka však neznamenalo, že bratia nezostali bratmi. Aj keď Slovensko v roku 1993 vstúpilo na svoju samostatnú cestu, vzťahy s Českom sú stále vrúcne. Dokazuje to nespočetné množstvo podujatí, na ktorých sa oslavuje česko-slovenská vzájomnosť. Jedným z nich sú napríklad aj Slávnosti bratstva Čechov a Slovákov, ktoré sa každoročne konajú na Veľkej Javorine.

Po troch desaťročiach samostatnosti má Slovenská republika za sebou viacero významných úspechov ako napríklad vstup do NATO a Európskej únie, eurozóny a zavedenie euromeny. Za dôležitú zmienku stoja napríklad aj medzinárodné úspechy slovenských športovcov, ktorých sa za tridsať rokov nazbieralo neúrekom.

Slovenská republika je malý a mladý štát, no napredujúci a životaschopný. Éra jej samostatnosti je zároveň érou novodobých dejín Európy. Dnes vyprevádzame Slovensko na cestu k štvrtej dekáde svojej existencie a prajeme mu všetko len to najlepšie.

Úspešný nový rok 2023 vám praje Trenčiansky samosprávny kraj.

autor: lb

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK