Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Sobota plná rozmanitých podujatí, v kraji pribudol ďalší defibrilátor

Naprieč Trenčianskym krajom sa počas štvrtého júlového víkendu oslavovalo; výročie mali nielen samosprávy na jeho území, ale aj telovýchovné jednoty či dobrovoľný hasičský zbor. 

Oslavami krásnych výročí to žilo nielen v obci Opatovce, kde si pripomenuli 910. výročie obce, ale aj v obci Rybany, Ladce či Pruské. V obci Rybany slávili okrúhliny v podobe 700 rokov domáci i návštevníci, podujatie prilákalo aj fanúšikov miestneho futbalu, keďže výročia v obci boli hneď dve. Okrem jubilea obce si storočnicu pripomenula aj Telovýchovná jednota Rybany. Významné výročie, a to 85., bolo lákadlom osláv v areáli TJ Považan Pruské. Pri tejto krásnej príležitosti boli ocenení aj ľudia a organizácie podávajúce pomocnú ruku miestnemu futbalovému klubu, ktorý má v Pruskom tradíciu a šikovných a talentovaných nasledovateľov. V Ladcoch bol oslávencom miestny dobrovoľný hasičský zbor, v znamení osláv 140. výročia založenia DHZ sa niesli tradičné Dni obce Ladce. Dobrovoľní hasiči si ako dar k jubileu prevzali z rúk trenčianskeho župana Jaroslava Bašku život zachraňujúci prístroj - defibrilátor. „Tento dobrovoľný hasičský zbor patrí medzi najstaršie zbory nielen v rámci kraja, ale aj Slovenska. Pri tejto príležitosti sme členom DHZ Ladce odovzdali automatický defibrilátor, ktorým dokážu zachrániť ľudské životy," povedal župan so želaním všetkého dobrého.  

Do Beckova sa vrátilo tradičné podujatie Beckovské slávnosti, park v obci pod hradom sa po pandemickej prestávke opäť premenil na ľudovo remeselný jarmok. Nechýbali doboví rytieri, remeselníci a hlavne dobrá nálada. Podujatie malo už tradične aj charitatívny rozmer, v jeho priebehu sa zbierali financie pre Nadáciu pre onkologické deti. „Pevne verím, že aj tieto slávnosti môžu pomôcť tomu, aby ľudia, ktorí ich navštívia, spoznali históriu Beckova a to, akí významní ľudia sa v obci narodili. Som rád, že aj  Beckov je jednou z 276 samospráv, ktoré tvoria Trenčiansku župu," dodal župan s tým, že v Beckove sa nachádza jedna z pobočiek Trenčianskeho múzea, ktorou je Kúria Ambrovec a k významným rodákom obce patrí prvý predseda Slovenskej národnej rady Jozef Miloslav Hurban.

 Väčšinu podujatí finančne podporil Trenčiansky samosprávny kraj zo svojho dotačného systému. 

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK