Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

SOŠ strojnícka z Považskej Bystrice získala 3. miesto v súťaži ZENIT

V poradí 23. ročník celoštátnej súťaže ZENIT v strojárstve zorganizovala Stredná odborná škola technická v Bratislave v spolupráci so Strednou priemyselnou školou elektrotechnickou v Bratislave.

Do súťaže sa zapojili žiaci študijných odborov zameraných na elektroniku, programovanie a strojárstvo zo všetkých regiónov Slovenska. Počas praktickej previerky majstri pozorovali, ako si žiaci počínajú za strojom alebo pri ručnom spracovaní súčiastky. „Našu školu reprezentovali Miroslav Vanko z 3.C a Marek Fujko zo 4.A. Podmienky súťaže boli pre všetky súťažné kategórie nastavené veľmi vysoko. Aj napriek veľkému počtu súťažiacich sa naši dvaja žiaci umiestnili vynikajúco. Miroslav Vanko v kategórii R zameranej na ručné obrábanie na 5. mieste. V kategórii S zameranej na strojové obrábanie získal Marek Fujko krásne 3. miesto. Keďže išlo o celoštátnu súťaž, sme na nich právom hrdí,“ povedal riaditeľ SOŠ strojníckej v Považskej Bystrici Peter Tamaši.

V silnej konkurencii sa študenti školy dokázali presadiť a ukázali, že sú šikovní a zruční. Pre úspech vyvinuli množstvo snahy a predviedli skvelé výkony.

Gratulujeme.

Zdroj: Ing. Jozef Sluka (SOŠ strojnícka Považská Bystrica)

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK