Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Spojená škola v Púchove sa rozrastie o odborné pracoviská

Na prístavbu moderných školských dielní a nákup prístrojového vybavenia využije Trenčianska župa finančné prostriedky z eurofondov. Študentom školy by mali byť nové odborné učebne k dispozícii už začiatkom budúceho školského roka.

Samotná prístavba bude halový objekt s oceľovou nosnou skeletovou konštrukciou s rozmermi 25,76 x 21,34 m, jej výstavba bude stáť približne milión eur. Ďalší milión pôjde na materiálno-technické vybavenie odborných učební a dielní. „Tento projekt je len jedným dielom zo skladačky väčšieho projektu nazvaného EDUTECH, ktorý pripravujeme spoločne s Trenčianskou univerzitou A. Dubčeka v Trenčíne a ďalšími. V rámci neho bude kompletne zmodernizovaný areál na Kolonke. Postupne vybudujeme nové stavby, ako parkovisko, multifunkčné ihrisko, telocvičňu či zrekonštruujeme Fakultu priemyselných technológií a jednotlivé bloky Spojenej školy v Púchove. Ide o jedinečný projekt nielen v kraji, ale ja na Slovensku, vďaka ktorému tu vznikne veľký stredoškolsko-vysokoškolský kampus,“ povedal Jaroslav Baška. „Sme veľmi radi, že sa začína s výstavbou dielní. Pre školu je to dlho očakávaná udalosť a veľká česť. Tešíme sa na moderné gumárenské dielne, robotické pracovisko, počítačovú učebňu, ale aj na dielňu pre strojársky výcvik,“ doplnila riaditeľka školy Lenka Jancíková.

Viac ako 100 študentov Spojenej školy Púchov je zapojených v systéme duálneho vzdelávania, vďaka čom získavajú praktické skúsenosti priamo u zamestnávateľov. „Trenčianska župa dlhodobo podporuje duálne vzdelávanie, čo ako zamestnávateľ v kraji vnímame veľmi pozitívne. Nové dielne budú prospešnou investíciou pre región. Kvalitné technické vybavenie a zázemie má vplyv na lepšiu pripravenosť študentov. Školu podporujeme, jej absolventom vieme ponúknuť zaujímavé možnosti,“ povedal Ladislav Rosina, konateľ a riaditeľ závodu Nákladné pneumatiky Continental. 

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK