Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Stavebná časť je hotová, dielne čaká už len dovybavenie

Prístavba dielní na Spojenej škole Púchov je stavebne kompletne dokončená, aktuálne sa inštalujú zariadenia, dodanie ostatného vybavenia sa očakáva v najbližších týždňoch.     

Projekt, ktorý Trenčianska župa realizuje na púchovskej Spojenej škole na Kolonke, sa blíži do finále. Dokončené na prístavbe odborného zázemia pre študentov boli všetky stavebné práce, okolie nových dielní skrášlili sadové úpravy. Stavba je momentálne v kolaudačnom procese, aktuálne sa inštalujú kompletné gumárenské a plastikárske zariadenia a dodané sú už aj tri kusy robotov na robotické pracovisko. „Treba ešte urobiť drobné verejné obstarávania na informačno-komunikačné technológie, ale aj rôzne pracovné stoly, nábytky a ďalšie drobnosti. Pevne verím, že v októbri alebo novembri budú dielne kompletne celé pripravené aj s vybavením pre výučbový proces,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška s tým, že projekty rekonštrukcie či prístavby odborných dielní sú najlepšími investíciami do vzdelávania mládeže. „Systém duálneho vzdelávania umožňuje žiakom pracovať na najnovších výrobných priemyselných mašinách vo firmách, s ktorými majú uzatvorené zmluvy. Moderné technológie, na ktorých sa budú učiť študenti v škole, sú skôr výučbového charakteru,“ dodal župan.

Projekt Moderné odborné vzdelávanie v gumárenskom priemysle SŠ Púchov je realizovaný v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu, investičná akcia stavebnej časti na tejto krajskej strednej odbornej škole je vo výške viac ako milión eur, kompletné vybavenie vyjde na viac ako 720 tisíc eur.          

autor: bj

Fotogaléria

kontrolný deň na stavbe, máj 2023
kontrolný deň na stavbe, máj 2023
kontrolný deň na stavbe, máj 2023
kontrolný deň na stavbe, máj 2023
kontrolný deň na stavbe, máj 2023
kontrolný deň na stavbe, máj 2023
kontrolný deň na stavbe, máj 2023
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK