Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčianska župa získala ďalšie ocenenie

Spoločenská zodpovednosť je v súčasnosti považovaná za dôležitú konkurenčnú výhodu organizácie. Nie je to však téma, ktorá sa týka len súkromnej sféry, zodpovedné správanie je veľmi dôležité aj vo verejnom sektore.

Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo Slovenskej republiky ako koordinátor štátnej politiky pravidelne vyhlasuje súťaž, ktorá ponúka organizáciám podnikateľského sektora a verejnej správy možnosť vyzdvihnúť svoje silné stránky, zhodnotiť sa podľa európsky uznávaných kritérií a potvrdiť svoju výnimočnosť. Cieľom súťaže je ocenenie najúspešnejších organizácií, ktoré v priebehu roka prešli hodnotením podľa európsky uznávaných kritérií a preukázali, že kvalita a spoločenská zodpovednosť je pre ne prioritou v každej oblasti ich pôsobenia. „Zvyšovať kvalitu a rozvíjať spoločensky zodpovedné aktivity je veľmi náročné a vyžaduje si to prácu nad rámec zákonných a iných bežných povinností. Srdečne gratulujem všetkým oceneným a pevne verím, že toto ocenenie ich nenechá zaspať na vavrínoch, pretože na kvalite je potrebné pracovať neustále,“ povedala predsedníčka úradu Katarína Surmíková Tatranská.

Samotná súťaž sa vyhlasuje už od roku 2002, je rozdelená do dvoch kategórií, a to kvalita a spoločenská zodpovednosť. Organizácie, ktoré uspeli v tejto súťaži dosahujú svojimi výsledkami úroveň výnimočnosti,“ povedal podpredseda úradu Tomáš Peták. Národnú cenu SR za kvalitu a spoločenskú zodpovednosť 2023 si v kategórii B – spoločenská zodpovednosť ako ocenený finalista prevzal aj Trenčiansky samosprávny kraj. Toto ocenenie si župa vyslúžila najmä za svoje aktivity súvisiace so systémovým prístupom k spoločenskej zodpovednosti, ako je implementácia medzinárodnej normy ISO 26000, získanie certifikátu manažérstva proti korupcii podľa normy ISO 37001 či vysokej miere transparentnosti a svojej dominancii v environmentálnom pilieri, v čom patrí medzi výnimočné medzi ostatnými vyššími územnými celkami na Slovensku. „Teším sa, že všetky kroky, ktoré sme urobili smerom k zlepšeniu v oblasti spoločenskej zodpovednosti od našej prvej účasti v súťaži porota ocenila. Pre nás je to v prvom rade motivácia do ďalšej práce a keďže sme ako župa radi pionierom vo viacerých oblastiach, aj v tejto si kladieme vysoké ciele,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. Radosť z ďalšieho úspechu umocnilo aj ocenenie župnej Strednej odbornej školy Pruské, ktorá uspela v kategórii A – kvalita.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK