Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčianske múzeum v Trenčíne hodnotí rok 2022 ako jeden z najúspešnejších

Vo svojich pobočkách privítalo až 173 429 návštevníkov. Z pohľadu celkového počtu návštevníkov je to druhý najlepší výsledok po roku 2019, kedy pobočky múzea navštívilo o 2036 návštevníkov viac.

„Potvrdzuje sa, že kvalitné služby a hodnotný kultúrny program, spojený s vhodnou zábavou a oddychom, sú tou správnou cestou, ktorú návštevníci vyhľadávajú a oceňujú. Tento trend, ktorý sme si nastavili, budeme aj naďalej udržiavať, a to nielen v súvislosti s prípravou na Európske hlavné mesto kultúry, ale s celkovou stratégiou múzea,“ uviedol riaditeľ Trenčianskeho múzea v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK Peter Martinisko.

Najvýraznejšie navýšenie návštevnosti zaznamenali v objekte Kostnica (Karner sv. Michala), kde sa návštevnosť zvýšila viac ako dvojnásobne a v objekte Katovho domu. Tento nárast bol podľa vedenia múzea ovplyvnený inovovanými expozíciami, ale aj novinkou, ktorú múzeum zaviedlo. Po zakúpení lístka na Trenčiansky hrad mohli turisti v rámci spoločného vstupného navštíviť aj tieto dve pobočky.

Najnavštevovanejším bol za rok 2022 už tradične Trenčiansky hrad. Prezrieť si ho prišlo 145 553 ľudí. Už druhú sezónu mali tiež unikátnu možnosť vstúpiť naň aj z areálu lesoparku Brezina, a to vďaka rekonštrukcii južného opevnenia hradu, ktorú sa podarilo zrealizovať v rámci cezhraničného projektu TreBuCHET.

Zdroj: Trenčianske múzeum v Trenčíne

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK