Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne s prvenstvom v zdieľanej doprave

Uviedol rektor univerzity pri slávnostnom otvorení jedného z troch stanovíšť pre univerzitné elektrobicykle a elektroskútre. Tie od dnešného dňa môžu využívať študenti i zamestnanci na presun medzi fakultami.

Ekologický spôsob prepravy po meste alebo medzi fakultami. Tak sa dá v skratke opísať zdieľaný spôsob elektrických vozidiel, ktoré sú k dispozícii na troch miestach v rámci univerzity. Slávnostného otvorenia stanovišťa pri Fakulte sociálno-ekonomických vzťahov sa zúčastnil aj predseda TSK Jaroslav Baška, ktorý neváhal a vyskúšal nový univerzitný elektrobicykel. „Som rád, že sa Trenčianska univerzita A. Dubčeka pustila do realizácie tohto projektu. Ten krásne zapadá aj do vízie Trenčianskeho kraja ako Zelenej župy. Keď budem jazdiť z domu do práce alebo opačne, môžu sa ku mne pridať aj študenti univerzity, pretože v Púchove sídli Fakulta priemyselných technológií,“ neskrýval nadšenie župan.

Dodal tiež, že župa nezaháľa ani v budovaní cyklotrás, ktoré výrazne prispejú ku komfortu cyklistov. Z unikátneho projektu stokilometrovej Vážskej cyklomagistrály župa vybudovala zatiaľ približne 40 a pokračuje ďalej. Realitou sa stáva aj cyklotrasa na hornej Nitre. Viac informácii prinesieme už čoskoro.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK