V Dohňanoch sa opäť stretli športovci z celého stredného Považia

V športovom areáli si v štyroch disciplínach zmerali sily zdravotne postihnuté deti, mládež aj dospelí. Záštitu nad podujatím prevzal župan Jaroslav Baška aj Milan Panáček, starosta obce Dohňany.

Kop do bránky, hod na cieľ, streľba z luku či zo vzduchovky zaujala vyše stovku súťažiacich. V príjemnom prostredí športového areálu bolo živo už od ranných hodín, kto nešportoval, ten pomáhal s prípravou gulášu, vypomáhal ostatným súťažiacim či len tak sedel a užíval si krásny deň. Súťažiace družstvá z miest a obcí stredného Považia prišli podporiť zástupcovia samospráv aj samotný župan. „Pomôžeme vždy veľmi radi, pretože si vás vážime. Žijete síce s hendikepom, ale každodenné prekážky prekonávate lepšie ako bežní ľudia,“ povedal župan pri slávnostnom otvorení hier. V poradí 13. ročník športových hier zorganizoval Slovenský zväz zdravotne postihnutých (SZZP) stredného Považia v spolupráci so Základnou organizáciou SZZP Púchov, obcou Dohňany, mestom Púchov a OR Ilava. Do budúceho roka uvažujú nad zavedením novej cyklistickej disciplíny, spolu so županom tak bude ZO SZZP Púchov hľadať vhodných sponzorov na zabezpečenie 40 ks bicyklov.

autor: sg