Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V Nimnici oceňovali tých najlepších z kultúry

V piatok 24. novembra sa konalo každoročné oceňovanie osobností z oblasti kultúry na Považí s príznačným názvom Múzy nás spájajú.

V Nimnici sa stretli kultúrno – osvetoví pracovníci z regiónu, primátori miest, starostovia obcí, významní ľudia, ktorí pôsobia v rôznych oblastiach. „Chcem poďakovať Považskému osvetovému stredisku,  Vlastivednému múzeu v Považskej Bystrici a samozrejme aj Považskej knižnici. Sú to tri zariadenia, ktoré máme v zriaďovateľskej pôsobnosti a ktoré každoročne pomáhajú v šírení kultúrnej osvety. Tento rok si pripomíname aj 70. výročie osvetovej činnosti na Slovensku a ja si to naozaj veľmi vážim,“ prihovoril sa na úvod prítomným trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Uznanie dostali tí, ktorí svoj život zasvätili kultúre a umeniu v rôznych podobách. Mnohí z ocenených oslavovali aj životné jubileum. Tento rok bolo ocenených 17 osôb, ale aj folklórne súbory či umelecké školy. Ich zoznam nájdete v priloženom dokumente. Ceny slávnostne odovzdal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

„Mňa všetky tieto stretnutia obohacujú a som veľmi rada, že počas mojej profesnej existencie som mala možnosť spoznať ušľachtilých, príjemných, milých ľudí, ktorí sú zapálení pre svoju prácu a ktorú vo veľkej miere robia vo svojom voľnom čase bez nároku na nejakú odmenu,“ povedala riaditeľka Považského osvetového strediska Daniela Čižmárová.

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK