Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Volebný zjazd SZPB, ale aj kultúrne podujatia s medzinárodným významom

Taká bola sobota v Trenčianskom kraji. Delegáti Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov z celého Slovenska si v Bánovciach nad Bebravou volili predsedníctvo, kultúrny dom v Dežericiach rozozvučali heligónky a tradície si uctili v Nitrianskych Sučanoch. 

Na XVIII. zjazd SZPB, ktorý sa konal na župnej SOŠ strojníckej v Bánovciach nad Bebravou, dorazili okrem delegátov aj významní hostia. Tých privítal predseda TSK Jaroslav Baška. „Sme krajom, kde si hlboko ctíme odkaz všetkých, ktorí bojovali proti fašizmu. Preto ma veľmi teší, že sa tento významný zjazd koná práve tu," povedal župan.

Dežerická cifrovačka sa po nútenej prestávke opäť dostala k slovu, a to už dvanástykrát. Prehliadka heligonkárov naplnila miestny kultúrny dom do posledného miesta. Medzinárodné podujatie finančne podporil aj TSK. 

Obec Nitrianske Sučany rovnako patrí k tým, ktoré si svoje tradície uchovávajú a vážia. Návštevníkov tohtoročného Otvárania studničiek potešilo letné počasie. Milé podujatie, ktoré bolo rovnako podporené zo župného rozpočtu, navštívil v sobotu osobne aj predseda TSK.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK