Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Z Trenčianskeho regiónu do sveta

Trenčiansky kraj sa stal hostiteľom podujatia Z regiónov do sveta, ktoré realizuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v spolupráci so samosprávnymi krajmi.

Podujatie zahŕňalo viacero aktivít. Jedným z nich bolo stretnutie štátnej tajomníčky rezortu diplomacie Ingrid Brockovej s predsedom Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslavom Baškom na župnom úrade. Dôležitou aktivitou bol tzv. Okrúhly stôl, za ktorým sa stretli zástupcovia ministerstva, podpredseda TSK Michal Bartek a predstavitelia podnikateľov či miestnej samosprávy. „Ambíciou podujatia je, že chceme prepájať slovenské firmy so zahraničím a prostredníctvom siete zastupiteľských úradov vytvárať možnosti pre naše podnikateľské subjekty,“ povedala štátna tajomníčka Ingrid Brocková a poďakovala Trenčianskemu samosprávnemu kraju, že s tímom rezortu diplomacie pripravili túto konferenciu, ktorá mala vďaka účastníkom podobu veľmi otvorenej a konštruktívnej diskusie o problémoch, ako je napríklad práca s talentmi či dostatok pracovnej sily. „Som rád, že Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR pristupuje k takýmto aktivitám a dokáže ľudí zo súkromnej sféry naviesť a ukázať im dobré tipy, ako sa odprezentovať v zahraničí a dostať sa na zahraničné trhy,“ podotkol podpredseda TSK Michal Bartek a zdôraznil, že dôležitá do ďalších rokov bude výchova kvalitných absolventov v rámci systému duálneho vzdelávania, v ktorom je Trenčianska župa lídrom. So štátnym tajomníkom Ministerstva kultúry SR bol prebraný projekt Európskeho hlavného mesta kultúry – Trenčín 2026, ktorý bude podľa slov podpredsedu TSK veľkou príležitosťou nielen pre krajské mesto, ale aj pre celý Trenčiansky kraj.  

Podujatie Z regiónov do sveta sa nenieslo len v rovine diskusií a rozhovorov, vyskladané býva z návštevy univerzity, slovenských inovatívnych firiem a zahraničného investora na území kraja. Delegácia z rezortu diplomacie na čele so štátnou tajomníčkou a podpredsedom TSK v rámci dvoch dní zavítala na Trenčiansku univerzitu A. Dubčeka v Trenčíne, navštívila tiež spoločnosť Slovarm v Myjave, Virtual Reality Media v Trenčíne, RONA v Lednických Rovniach a Vetropack v Nemšovej.     

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK