Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Zapojte sa do výtvarnej súťaže prievidzského župného múzea

Hlavnou témou je „múzeum očami detí, súťaže sa môžu zúčastniť žiaci prvého stupňa základných škôl z Prievidze. Hotové práce očakávajú múzejníci do konca apríla 2023, doručiť ich je potrebné do sídla Hornonitrianskeho múzea v Prievidzi na Košovskej ceste.  

Hornonitrianske múzeum v Prievidzi chce súťažou šíriť osvetu o tom, že samotné múzeum nie je len budova, ale nachádzajú sa v nej aj rôzne archeologické, zoologické, geologické, botanické, etnologické, historické či numizmatické zbierky, ktoré sú tvorené buď jednotlivými alebo ucelenými súbormi predmetov. Práve z nich sa tvoria výstavy či expozície o regióne hornej Nitry, ktoré je možné v priestoroch múzea navštíviť.Ak o múzeu ešte stále nemáte utvorený ucelený obraz, chýba vám inšpirácia a lomcuje vami zvedavosť, dvere Hornonitrianskeho múzea v Prievidzi sú pre vás otvorené! Za nimi zistíte, aké rôzne predmety a príbehy s nimi spojené dokážu ukrývať múzejné vitríny,“ prezradila Miroslava Kováčová z múzea a pozvala na návštevu.

Súťažné práce ľubovoľnej výtvarnej techniky vo formáte A3 musia byť na zadnej strane označené názvom školy, adresou, menom a priezviskom žiaka a triedou. Hlavnou cenou bude nevšedný zážitok pre celú triedu. Je ním májová noc strávená v múzeu.

 

vytvarna sutaz

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK