Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Župe sa podarilo presadiť ďalšie požiadavky cestujúcich

Od nedele 5. marca 2023 vstúpila do platnosti 1. zmena cestovného poriadku vlakovej dopravy. Zmeny, ktoré boli do nového grafikonu zapracované, sa dotýkajú aj obyvateľov Trenčianskeho kraja. Pozrite sa, ktoré to sú.

Trenčiansky samosprávny kraj viackrát pripomienkoval už samotný návrh grafikonu vlakovej dopravy, ktorý vstúpil do platnosti v decembri minulého roka. Niektoré z požiadaviek doň boli zapracované, no mnohé zostali nevypočuté. „Napriek tomu náš apel smerom k Ministerstvu dopravy SR, ako aj k samotnému dopravcovi ŽSSK, pokračoval a od 5.marca sa podarilo presadiť ďalšie požiadavky cestujúcich. Aj keď neboli doposiaľ zapracované všetky, veríme, že tieto zmeny aspoň čiastočne vyriešia problémy cestujúcich na hornej Nitre,“ povedal vedúci Odboru dopravy Úradu TSK Radovan Hladký. Ponúkame vám prehľad zmien, ktoré sa udiali v železničnej doprave v rámci diaľkových vnútroštátnych, ako aj regionálnych a prímestských vlakoch na území Trenčianskeho kraja, a to na základe podnetov Trenčianskeho samosprávneho kraja a cestujúcich z nášho regiónu. Podrobné zmeny a jednotlivé časové polohy vlakov.

 

LEPŠIA DOPRAVA Z OBCÍ HORNEJ NITRY A NITRY DO BRATISLAVY

Na trati Bratislava-Nové Mesto – Prievidza budú vlaky R 7xx zastavovať aj v stanici Partizánske, Veľké Bielice a Žabokreky nad Nitrou, vlak R 757 bude v úseku Topoľčany – Prievidza zastavovať ako vlak kategórie Os.

Na trati Prievidza – Topoľčany došlo k úprave časových polôh všetkých vlakov v súvislosti so zmenami diaľkových vlakov R 7xx. Zmeny príchodov/odchodov sú v intervale do 5 minút.

 

ZVÝŠENIE PONUKY SPOJOV ZASTAVENÍM VLAKOV V NOVÝCH STANICIACH

Vlaky R 742, 743, 744, 745, 746, 747, 748, 749, 750, 751/17751, 752/17752, 753, 754, 755 budú v úseku Topoľčany – Prievidza zastavovať naviac v staniciach Partizánske, Veľké Bielice a Žabokreky nad Nitrou.

Vlak R 757 bude v úseku Topoľčany – Prievidza stáť na všetkých zastávkach ako Os vlak.

autor: lk

Fotogaléria

zdroj foto: unsplash
zdroj foto: www.asb.sk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK