Fašiangová nálada zavítala aj do Prievidze

Tradičné oslavy fašiangov usporiadala Základná organizácia Slovenského zväzu zdravotne postihnutých v Prievidzi vo forme priateľského posedenia.

Organizácia sa môže pýšiť svojou členskou základňou 780 členov a 80 detí, čo znamená, že sa jedná o jednu z najväčších základných organizácií Slovenského zväzu zdravotne postihnutých v Trenčianskom kraji. Na fašiangové posedenie sa prišli mnohí z nich zabaviť aj s deťmi či vnúčatami.

Predsedníčka organizácie Marta Zelenáková privítala hostí a popriala im príjemnú zábavu. Nasledovalo krátke tematické divadelné predstavenie, ktoré zabezpečilo voľné divadelné združenie Nezábudka. Medzi hosťami nechýbal ani trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Vážim si vás, pretože ste ľudia, ktorí zažili mnoho dobrého, ale aj veľa zlého, no napriek tomu sa snažíte žiť život plnohodnotne. Ďakujem za všetky podujatia, ktoré organizujete počas celého roka a spríjemňujete nimi život ľuďom so zdravotným znevýhodnením,“ povedal župan a poprial všetkým príjemnú zábavu.

Tak, ako sa na správnu fašiangovú veselicu patrí, nechýbalo tradičné pochovávanie basy či tombola.

autor: ek