Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Knižku k okrúhlemu jubileu školy uviedol do života robot

Pri príležitosti 90.výročia vzniku pôvodne učilišťa, dnes Strednej odbornej školy strojníckej v Považskej Bystrici, sa na slávnostnej akadémii uviedla do života kniha, ktorá mapuje takmer storočnicu najdôležitejších udalostí z histórie školy.

Čo neprejde zmyslami, človek akoby neprežil,“ uviedol riaditeľ školy Peter Tamaši ako jeden z impulzov, ktorý viedol kolektív autorov k vydaniu knihy 90 rokov prípravy na odborné povolania. Na celkom 100 stranách poukazuje na bohatú históriu školy zameranú na odborné povolania. „Škola za 90 rokov vyvzdelávala už viac ako 22 tisíc úspešných absolventov. Nie je prínosom len pre strojárov, elektrotechnikov a grafikov digitálnych médií, ale aj pre celé mesto a región,“ dodal riaditeľ.

SOŠ strojnícka bola pilotným projektom duálneho vzdelávania v kraji. Želám jej  pokojné pôsobenie v ďalších desaťročiach a veľa kvalitných žiakov, vynikajúcich učiteľov a aby sa jej súčasná vysoká úroveň udržala,“ uviedol primátor Považskej Bystrice, Karol Janas, ktorý je zároveň i odborným garantom publikácie.

SOŠ strojnícka v Považskej Bystrici je škola, ktorá spája teóriu s praxou. „Veľmi ma teší, že táto škola je lídrom v rámci systému duálneho vzdelávania, je atraktívna nielen pre zamestnávateľov, ale aj pre študentov z Považskobystrického a okolitých okresov či Žilinský kraja. Škola má dobré renomé a jej kvalita sa každým rokom zvyšuje, za čo patrí veľká vďaka jej terajším aj bývalým zamestnancom a vedeniu. Dúfam, že škola bude vychovávať ďalších kvalifikovaných zamestnancov pre pracovný trh a zamestnávateľov v regióne. Zo strany Trenčianskej župy môžem povedať, že som hrdý, že práve táto škola je lídrom v učňovskom školstve,“ povedal Jaroslav Baška, predseda TSK.

autor: nm, ek
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK