Moderné učebne by mohli prilákať šikovných žiakov

Od tohto školského roka sa škola hrdí nielen novým názvom, ale i zmodernizovanými učebňami či laboratóriami. Ide o ďalšiu investíciu župy do Strednej priemyselnej školy v Starej Turej, školy, ktorá má v regióne dlhú tradíciu.

SPŠ Stará Turá, donedávna známa ešte ako SOŠ Stará Turá, bola jednou z 18-tich krajských stredných škôl, ktorým sa podarilo získať prostriedky z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na modernizáciu praktického výcviku. „V tomto prípade ide o takmer 840-tisíc eur z IROP, vrátane spolufinancovania župy. Vybudované tu boli 3 učebne – automatizácie, robotiky a elektrotechniky, plus stavebné úpravy a sociálne zázemie. Som rád, že sa škole aj vďaka spolupráci s firmami podarilo získať naviac kolaboratívne roboty či výučbové prvky,“ povedal župan Jaroslav Baška. Po rekonštrukcii telocvične a internátu ide o ďalšiu investíciu, od ktorej si zriaďovateľ i vedenie školy sľubuje nárast žiakov. „Vďaka projektu sa nám podarilo vybudovať nové laboratóriá a pekné miestnosti a aktuálne máme plnú výbavu profesionálnych ABB robotov na výučbu žiakov na akékoľvek práce. Školu sa snažíme vybaviť zariadením čo najlepšie, aby sme prilákali dobrých žiakov a aby firmy mali svojich zamestnancov,“ vysvetlil riaditeľ školy  Milan Duroška. V rámci projektu Zlepšenie praktických zručností žiakov SOŠ Stará Turá bol zakúpený aj pásový schodolez, čím škola získala bezbariérový prístup.

autor: sg, ek