Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Pomáhať je našou filozofiou, hovorí významný zamestnávateľ regiónu

Spoločnosť VOP Nováky, a. s. venovala župnej nemocnici v Bojniciach prístroje v hodnote takmer 25 tisíc eur. Spoločnosť má okrem podpory zdravotnej starostlivosti záujem zapojiť sa aj do procesu transformácie uhoľného regiónu.

S NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach spolupracovali už počas pandémie COVID-19 a plánujú pokračovať aj v budúcnosti. „Ide nielen o spoločenskú zodpovednosť, ale najmä o ľudskosť a možnosti, ktoré ako spoločnosť aktuálne máme. Každý rok máme stanovenú určitú oblasť a rozpočet, potom oslovujeme potenciálnych partnerov a načúvame ich potrebám,“ vysvetlila Zuzana Helbichová, predsedníčka predstavenstva a generálna riaditeľka VOP Nováky, a. s.. Nemocnica tentoraz dostala do daru dva prístroje. „Jeden z nich je tonometer, ktorý sa používa v očných ambulanciách na meranie vnútroočného tlaku. Druhý je určený pre gynekologicko-pôrodnícke oddelenie, slúži na monitoring bábätka pred jeho narodením, ide o bezdrôtový monitoring, mamička sa môže voľne pohybovať po oddelení,“ povedal riaditeľ nemocnice Peter Glatz.

Za darované prístroje poďakoval osobne aj župan Jaroslav Baška. Pred ich odovzdaním sa župan stretol s vedením VOP Nováky, aby prediskutovali aj prebiehajúcu premenu regiónu z uhoľného na nízkouhlíkové hospodárstvo. Spoločnosť s viac ako 65-ročnou tradíciou výroby, a v súčasnosti jeden z najdôležitejších zamestnávateľov v rámci celého Trenčianskeho kraja, prejavila záujem zapojiť sa do výziev, ktoré budú vyhlásené v rámci transformácie uhoľného regiónu hornej Nitry.

autor: sg
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK