Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Pozývame na diskusiu o (ne)chcených susedoch

O Židoch, Rómoch a cudzincoch v našej spoločnosti budú v Mestskom kultúrnom stredisku v Novom Meste nad Váhom diskutovať viacerí odborníci. Podujatie je jednou z aktivít projektu obnovy Draškovičovho kaštieľa v Čachticiach.

Na projekte revitalizácie národnej kultúrnej pamiatky, ktorú v Čachticiach postavil chorvátsky šľachtic Mikuláš Draškovič, pracuje župa už niekoľko rokov. Stavebné práce by mali byť ukončené už v apríli aktuálneho roku, kaštieľ bude slúžiť nielen ako múzeum, ale aj ako turisticko-informačné, kultúrno-kreatívne zázemie. Súčasťou projektu revitalizácie kaštieľa, podporeného z grantov EHP a Nórska, štátnym rozpočtom SR aj Trenčianskeho kraja, sú aj rôzne pripravované podujatia. Diskusia (Ne)chcení susedia je jedným z podujatí, ktoré pre žiakov aj širokú verejnosť pripravilo Trenčianske múzeum v Trenčíne v spolupráci s pedagógmi a študentami Gymnázia M.R. Štefánika v Novom Meste nad Váhom. Diskutujúcimi budú Sandra Polovková zo združenia Post Bellum, ktoré sa venuje spomienkam a svedectvám z významných okamihov moderných dejín, Peter Németh z Platformy komunitných centier a Mária Volárová z Mestského kultúrneho strediska v Novom Meste nad Váhom.

Diskusiu si môžete prísť vypočuť osobne vo štvrtok 8. februára 2024 o 10.00 hod. do Mestského kultúrneho strediska v Novom Meste nad Váhom, vstup je voľný. Záznam diskusie bude neskôr zverejnený na webovom sídle Trenčianskeho múzea.

autor: sg

Fotogaléria

Archív TSK: revitalizácia Draškovičovho kaštieľa
Archív TSK: revitalizácia Draškovičovho kaštieľa
Archív TSK: revitalizácia Draškovičovho kaštieľa
Archív TSK: revitalizácia Draškovičovho kaštieľa
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK