Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Spoločným výjazdom odštartovali tohtoročnú VKT sezónu

Aj tento rok budú môcť cyklisti, bežci, turisti aj hendikepovaní spoznávať krásy Trenčianskeho kraja vďaka projektu Vrchárskej koruny Trenčianska. Tohtoročnú sezónu otvorili nadšenci cyklistiky spoločne so zamestnancami Úradu TSK výjazdom na jeden z predpísaných vrcholov.

Počtom účastníkov je Vrchárska koruna Trenčianska po VKT Valašska druhou najväčšou v rámci Slovenska a Čiech. Ide o projekt, v rámci ktorého organizátori každoročne určia 20 vrcholov, tie môžete zdolať na bicykli alebo pešo do stanoveného termínu. „Filozofiou VKT nie je závod, nemáme žiadne štartovné a nikto nie je diskriminovaný. Všetky miesta sú legálne dostupné na bicykli, využívame fantastické značenie aj Vážsku cyklomagistrálu,“ vysvetlil organizátor VKT Radoslav Tilandy. Dodal tiež, že hoci to nie je jednuduché, každý rok sa snažia vybrať nové, zaujímavé a menej známe miesta v rámci Trenčianskej župy aj blízkeho okolia. Tento rok účastníci spoznajú napríklad budhistické náboženské miesto nad Novou Bošácou či najväčšie slovanské archeologické nálezisko na Slovensku v Považskom Inovci. „Som rád, že organizátori pokračujú v tradícii, ktorá nám umožňuje spoznávať krásy Trenčianskeho kraja vždy z iného kopca. Okrem spoznávania zákutí kraja urobia účastníci niečo aj pre svoje telo, zrelaxujú sa a som rád, že už 9. rok môžeme byť ako župa pri tom a môžeme týchto nadšencov aj finančne podporiť,“ povedal župan Jaroslav Baška.

Informácie o tohtoročných vrcholoch, termíny aj možnosti, ako sa zapojiť, nájdete na webovom sídle Vrchárskej koruny Trenčianska.

autor: sg

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK