Študenti excelovali na celoštátnom kole chemickej olympiády

Prírodovedecká fakulta Univerzity Komenského v Bratislave hostila už 60. ročník chemickej olympiády v kategóriách E a F. Na tomto významnom podujatí sa stretli najšikovnejší študenti stredných odborných škôl, aby si zmerali svoje vedomosti.

Študenti Strednej odbornej školy v Novákoch sa na olympiádu pripravovali dlhé mesiace. Do celoštátneho kola sa prebojovali Pavol Kuzma a Natália Mjartanová pod vedením Moniky Čerňanskej. Súťaž, ktorá prebiehala dva dni, spočívala z teoretických vedomostí a praktických skúseností. Prvý deň ich čakali teoretické úlohy z rôznych oblastí chémie, vrátane organických a biochemických tém, a dokonca aj technologické výpočty. Druhý deň bol venovaný praktickým úlohám, ktoré otestovali ich schopnosti v oblasti analytických metód. Vyhodnotenie súťaže sa konalo v reprezentatívnom prostredí primaciálneho paláca v Bratislave, kde boli ocenení nielen študenti za ich úsilie a výkony, ale aj učitelia za ich neoceniteľný prínos a prácu s mládežou. Na 60. ročníku celoštátneho kola sa zo SOŠ Nováky umiestnila na 6. mieste Natália Mjartanová a 1. miesto patrilo Pavlovi Kuzmovi.

autor: ek