Turisti z Trenčianskeho kraja vyhodnotili minuloročné úspechy

Trenčiansky región má v súčasnosti 28 oblastných turistických klubov, počtom turistov sa radí medzi najväčšie turistické regióny na Slovensku. Na výročnej schôdzi Klubu slovenských turistov Trenčín vyhodnocovali svoje úspechy za rok 2023.

S členskou základňou 125 členov organizuje Klub slovenských turistov každý víkend turistické akcie, ktoré sú v blízkosti Trenčína a okolia, no cestujú aj po celom Slovensku. Záujem turistov o akcie je veľmi veľký, v poslednej dobe sa zvyšuje. Za predchádzajúci rok sa podarilo zorganizovať až 100 turistických aktivít a výletov.

Župa sa aktívne zapája do podpory Klubu slovenských turistov už niekoľko rokov, spolufinancuje a podieľa sa aj na obnove turistického značenia. „V Trenčianskom kraji sa preznačilo, ale aj vybudovalo nových viac ako 2 000 kilometrov turistických trás. Taktiež by sme radi vybudovali dve vyhliadkové veže, na Magure v okrese Prievidza a na Baske. Každá z veží bude vysoká takmer 30 metrov a aj týmto spôsobom chceme skrášliť výhľady pre turistov na náš krásny kraj,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

„Turista nie je len človek čo trávi dennodenne chvíle v horách, ale turistom sa stáva človek, ktorý má lásku k horám v srdci. Týmto chceme poďakovať Trenčianskemu samosprávnemu kraju za všetky aktivity, ktorými pomáhajú turistom v regióne,“ povedala Tatiana Vooková, predsedníčka Klubu slovenských turistov Trenčín. „Každému odporúčam vstúpiť do nejakého turistického klubu, lebo je to osviežujúce, človek má príjemnú spoločnosť a spozná Slovensko tak, ako by ho nikdy nemohol poznať,“ dodal nadšený dlhoročný turista Oto Blaške.

autor: ek