Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Výnimočný sviatok žien oslávili aj v Klobušiciach

Na Okresnom sneme Slovenského zväzu zdravotne postihnutých Ilava si dnes uctili svoju nežnejšiu časť členskej základne v rámci sviatku Medzinárodného dňa žien. Avšak, tento dôležitý deň bol tiež venovaný spomienke na Jána Petra, dlhoročného predsedu  SZZP Púchov.

Okrem členov združenia sa na zasadnutí snemu zúčastnili aj predstavitelia okolitých miest a obcí, ktorí prišli vyjadriť svoju podporu voči zdravotne postihnutým. Napriek ťažkostiam, ktoré prinieslo obdobie pandémie, združenie pokračuje v organizovaní športových podujatí a spoločenských akcií Hoci počet členskej základne zväzu klesol na 970. „Ľudia môžu byť rôzne zdravotne znevýhodnení, no nie každé ochorenie je vidieť. Každý rok robíme hry pre zdravotne postihnuté deti, mládež aj dospelých, strelecké súťaže, no zúčastňujeme sa aj celoštátnych športových hier,“ povedal Ladislav Mazán, predseda OR SZZP Ilava.

„Slovenský zväz zdravotne postihnutých združuje 17 960 členov v 22 okresných radách a spolu máme až 222 základných organizácií v rámci nášho pôsobenia. My, ako ústredná rada pomáhame s poskytovaním poradenstva a s organizačnými záležitosťami,“ vyjadril sa predseda Ústrednej rady SZZP so sídlom v Martine Jaroslav Šidlo.

Na sneme sa prihovoril zúčastneným aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Ľudia, ktorí žijú s nejakým zdravotným hendikepom si vedia vážiť život oveľa viac ako tí zdraví. Keďže sa blíži sviatok Medzinárodného dňa žien, dovoľte mi poďakovať vám za všetko, čo robíte pre nás mužov. Nielenže zlepšujete túto spoločnosť, ale robíte maximum aj pre vaše rodiny, a to si na vás veľmi vážim,“ poďakoval župan všetkým členkám a symbolicky im odovzdal kvietok ako prejav úcty a vďaky.

autor: ek
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK