Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Deň otvorených dverí alebo 8. Bôrikovské hody

Centrum sociálnych služieb Bôrik je umiestnené v príjemnom a peknom lesnom prostredí, vzdialenom dva kilometre od obce Nitrianske Pravno. CSS pravidelne pripravuje klientom bohatý program, kultúrne a spoločenské akcie, ku ktorým patril už 8. ročník Bôrikovských hodov, ktoré sú aj dňom otvorených dverí a vytvárajú priestor pre stretávanie sa klientov, ich rodinných príslušníkov, priateľov aj bývalých zamestnancov. V piatok 3. júla 2015 zavítali do Bôrika aj zástupcovia Trenčianskeho samosprávneho kraja. Predseda TSK Jaroslav Baška, podpredseda TSK Richrad Takáč, starostovia blízkych obcí, ale aj zástupcovia štátnej správy.

Predseda TSK Jaroslav Baška navštevuje Bôrikovské hody pravidelne. Vždy si nájde čas na to, aby pozdravil klientov a zamestnancov zariadenia. Podľa jeho slov si váži na zariadení to, že všetci zamestnanci, klienti, podporovatelia a priatelia zariadenia žijú ako jedna veľká rodina. Stretnutie s klientmi je i príležitosť aspoň na chvíľu spomaliť a prehodnotiť priority dnešného hektického života. „Sú tu ľudia, ktorí tu našli druhú rodinu, druhý domov. Chcem poďakovať všetkým zamestnancom tohto zariadenia, pretože to nie je jednoduché starať sa o klientov. Nie je to práca, je to poslanie a dokážu to robiť len ľudia s dobrým srdcom,“ ocenil prácu zamestnancov trenčiansky župan.

Ako prezradil riaditeľ zariadenia Róbert Orság, aj tento rok pre klientov pripravili v rámci hodov bohatú tombolu, ktorá klientov vždy rozveselí. Trenčiansky župan preto nechal klientom darček. Zakúpením tombolových lístkov, ktoré im riaditeľ zariadenia rozdal, zvýšil šance klientov na výhru krásnych balíčkov.

Patrónmi kaplnky, ktorá je súčasťou zariadenia CSS Bôrik, sú sv. Peter a sv. Pavol, preto sa aj tohtoročné Borikovské hody konali v tento prázdninový termín. Teplé letné počasie osviežilo vystúpenie miestnej dychovky "Pravčanka", folklórny súbor "Hájiček" a klienti zariadenia so svojim krátkym programom.

Centrum sociálnych služieb Bôrik v Nitrianskom Pravne je jedno z 25 -tich sociálnych zariadení v z.p. TSK a zároveň druhé najväčšie. Viac ako dvom stovkám klientov poskytuje celoročnú starostlivosť, či už v domove sociálnych služieb, špecializovanom zariadení alebo zariadení podporovaného bývania. Zariadenie sa úspešne zapojilo do projektu Trenčianskej nadácie -grantového kola Míľniky 2014 na podporu organizácií, ktoré sa starajú o mentálne postihnutých ľudí „Hrou k priateľstvu“ a nákupom športových potrieb pre futbal, basketbal, tenis, volejbal, bedminton vedú klientov ku kolektívnemu a optimistickému spôsobu života, sebauvedomovaní sa byť potrebným pre druhých v kolektíve a naopak.

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK