Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Dobudovanie obchvatu Prievidze bude prínosom pre obyvateľov hornej Nitry. Trenčianska župa iniciovala pracovné stretnutie

Pracovných miest na hornej Nitre je stále málo. Informácia o príchode nemeckej spoločnosť Brose do priemyselného parku v Prievidzi preto potešila nielen okolité samosprávy a obyvateľov, ale aj trenčiansku župu. Podľa nového investora by už v lete budúceho roka malo vzniknúť 600 pracovných miest.  Trenčiansky župan Jaroslav Baška deklaroval novému investorovi pomoc v podobe zabezpečenia dopravy zamestnancov do priemyselného parku, ako i ponuky kvalifikovaných zamestnancov zo stredných odborných škôl z kraja. Vo svojej snahe o vytvorenie kvalitných podmienok pre investorov pokračuje. 

Pracovné rokovanie k téme vybudovania „Obchvatu mesta Prievidze“ sa konalo z iniciatívy trenčianskeho župana na pôde Úradu TSK v pondelok 8. júna 2015. Pozvanie prijali okrem iných, generálny riaditeľ Slovenskej správy ciest Roman Žembera, primátor mesta Bojnice František Tám a vedúci kancelárie primátorky mesta Prievidza  Alojz Vlčko.

Trenčiansky župan Jaroslav Baška sa podujal na „rozlúsknutie“ niekoľkoročných diskusii mesta Prievidze a mesta Bojnice o tom, akú bude mať obchvat podobu a stal sa sprostredkovateľom medzi mestom Bojnice, Prievidza a Slovenskou správou ciest. Podarilo sa mu spojiť všetky zúčastnené strany, ktoré privítali iniciatívu kraja a za spoločným okrúhlym stolom strávili niekoľkohodinovú diskusiu.

Výsledkom rokovania  je dohoda, že prvá etapa obchvatu sa bude realizovať tak, ako je naprojektovaná a TSK spoločne s mestom Bojnice a Prievidza požiadajú listom Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky aby do návrhu štátneho rozpočtu na roky 2016 - 2018 zapracovalo pre Slovenskú správu ciest fin. prostriedky vo výške 9,6 mil. EUR na výstavbu I. etapy Obchvatu Prievidze - cesty I/64. Všetky strany deklarovali, že výstavba I. etapy výrazne pomôže investorom, ktorí sa nachádzajú v priemyselnom parku a odľahčí tak hlavne nákladnú dopravu cez Prievidzu a Bojnice.

autor: JP
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK