Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Hrdina remesla už má svoj notebook

Volá sa Jakub Mazúr a ešte pred pár mesiacmi navštevoval jednu z prievidzských základných škôl. Mladý Handlovčan, ktorý už o pár dní oslávi 15. narodeniny, sa dnes stal hrdým majiteľom notebooku ACER ASPIRE, ktorý vyhral za registráciu na stránke www.hrdinaremesla.sk. Organizátorom súťaže „Zapoj sa a vyhraj notebook“ bol Trenčiansky samosprávny kraj (TSK).

Hlavnú cenu súťaže Hrdina remesla mu osobne do rúk odovzdala vedúca odboru školstva a kultúry Úradu TSK Daniela Hilčíková spolu s vedúcou oddelenia školstva, mládeže a športu Úradu TSK  Evou Žernovičovou. „Projekt Hrdina remesla spustil Trenčiansky samosprávny kraj vo februári tohto roku. Urobil tak za účelom efektívneho náboru žiakov základných škôl na tie typy škôl, ktoré si v súčasnosti požaduje trh práce. Súčasťou tohto projektu bola aj súťaž, do ktorej sa mali možnosť zapojiť všetci žiaci základných škôl v Trenčianskom kraji,“ v stručnosti predstavila jedinečný projekt Daniela Hilčíková. Cenu si s mladým víťazom prišla na Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja prevziať celá 4-členná rodina z Handlovej, ktorá prázdninový deň strávila návštevou Trenčianskeho hradu. Bezplatný vstup na dominantu krajského mesta rodine poskytlo Trenčianske múzeum v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK.

Z takmer tristovky zaregistrovaných žiakov základných škôl v Trenčianskom kraji sa šťastie usmialo na Handlovčana Jakuba Mazúra. Jeho meno sa na plátne zobrazilo po tom, čo počas Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho kraja trenčiansky župan Jaroslav Baška náhodne žreboval víťaza súťaže. Šťastlivca Jakuba – „víťazného hrdinu remesla“ – o súťaži informovala jeho mama, keď videla billboard „Hrdinu remesla“ a následne navštívila aj webové sídlo www.hrdinaremesla.sk. „Povedala, že keď to neskúsim, tak určite nič nevyhrám. Tak som to skúsil,“ odôvodnil registráciu na stránke dnes už stredoškolák Jakub, ktorý si najviac obľúbil hrdinu Elegína. Ten má záľubu v elektro-dance music, občasne tiež športuje a relaxuje pri počítačových hrách. Do súťaže sa zaregistroval aj Jakubov dvanásťročný brat Matej. Ten rozmýšľa nad svojim budúcim povolaním a nad štúdiom na Strednej odbornej škole v Handlovej.

-vr-

Fotogaléria

DOD (2)
HRDINA
HRDINA (1)
HRDINA (2)
HRDINA (3)
HRDINA (4)
HRDINA (5)
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK