Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Na v poradí už tretej burze práce v Novom Meste nad Váhom TSK prezentoval stredné školstvo

Vo štvrtok 22. októbra 2015 sa v priestoroch Viacúčelovej sály pri Mestskom kultúrnom stredisku v Novom Meste nad Váhom uskutočnila Burza práce a informácií určená primárne pre žiakov základných a stredných škôl a uchádzačov o zamestnanie do 29 rokov. Predstavilo sa 21 vystavovateľov z radov stredných škôl, zamestnávateľov, mládežníckych organizácií, siete EURES a Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Novom Meste nad Váhom. Žiaci a študenti tak získali nielen prehľad o možnostiach ďalšieho vzdelania a osobnostného rastu, ale aj lepšiu orientáciu na trhu práce, ktorá je nevyhnutným predpokladom profesijného rozvoja a uplatnenia sa na trhu pracovných príležitostí.

Burzu odštartovalo energické, spevácko-tanečné vystúpenie študentov z Centra voľného času v Novom Meste nad Váhom. Po umeleckom vystúpení sa k žiakom a študentom prihovoril riaditeľ Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Vladimír Sumbal: „Čaká vás jedno z najväčších rozhodnutí v živote. Akým smerom sa budete uberať závisí od výberu školy a následne zamestnania. Na vás záleží, či budete alebo nebudete mať prácu“, a následne slávnostne otvoril podujatie.

Do Nového Mesta nad Váhom zavítal aj trenčiansky župan Jaroslav Baška, aby sa so zamestnávateľmi pozhováral a prediskutoval ďalšie možnosti spolupráce so strednými školami. Zdôraznil význam podujatia a jeho prínos z hľadiska znižovania nezamestnanosti v kraji. „Som rád, že Trenčiansky samosprávny kraj spustil v tomto roku reklamnú kampaň Hrdina remesla, počas ktorej sa snažíme ukázať rodičom, že sa nemusia hanbiť ak by ich dieťa študovalo remeselný odbor, ktorý je v kraji veľmi užitočný a potrebný. Región stredného Považia je historicky známy svojim priemyselným zameraním, preto má svoje opodstatnenie využiť jeho potenciál“, uviedol trenčiansky župan v úvode.

Burzu práce a informácií prišiel podporiť svojou účasťou aj primátor Nového Mesta nad Váhom Jozef Trstenský, zúčastnila sa aj vedúca oddelenia školstva, mládeže a športu Úradu TSK Eva Žernovičová a poslankyňa krajského zastupiteľstva Kvetoslava Hejbalová.

Miera nezamestnanosti v okrese Nové Mesto nad Váhom, ako jedného zo siedmich okresov, dosahuje tesne pod 7 %, čo je prijateľné číslo vzhľadom na jeho klesajúcu tendenciu v rámci Trenčianskeho samosprávneho kraja. Udržať klesajúci trend bol aj jedným z dôvodov organizovania tejto burzy. Trenčiansky samosprávny kraj tu tiež prezentoval Stratégiu rozvoja stredného školstva na roky 2013-2020 spolu s kampaňou Hrdina remesla.

Burzu práce a informácií organizoval Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Nové Mesto nad Váhom.

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK