Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 21. týždni

Pondelok 18.máj 2015

  • Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, pozýva na pofestivalové premietanie zaujímavých filmov XX. ročníka medzinárodného festivalu filmov o životnom prostredí Envirofilm 2015 v termíne od pondelka18. mája 2015 o 17.00 h do piatku 22. mája 2015 do sály Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi.
  • V pondelok 18. mája 2015 sa o 13.00 h uskutoční v priestoroch Kongresovej sály Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja XII. zasadnutie Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja.
  • Nevšedný film z prostredia rodín s autistickými deťmi, ktorý odhaľuje každodennú náročnosť života s nimi s názvom Tak ďaleko, tak blízko pozýva v pondelok 18. mája 2015 o 19.00 h do priestorov Art Kina Metro v Trenčíne sledovať Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja. Po skončení filmu prebehne beseda s režisérom Jarom Vojtekom a zakladateľkami Trenčianskeho autistického centra pre deti PRO AUTIS Helenou Vlnkovou a Zuzanou Oravcovou.

Utorok 19. máj 2015

  • Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, pozýva v utorok 19. mája 2015 od 9.30 h do svojich priestorov na vernisáž výstavy Európske metropoly, ktorá predstaví dizajnérske práce žiakov Strednej umeleckej školy Trenčín. Výstava bude sprístupnená počas otváracích hodín knižnice a bude spojená so súťažou o ceny od Europe Direct Trenčín na tému Európska únia. Výstava potrvá do 30. mája 2015.
  • Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne pozýva na XIX. ročník krajskej súťaže v hasičskom športe hasičov z povolania Trenčianskeho kraja, ktoré sa uskutoční v utorok 19. mája 2015 o 10.30 h na Mestskom futbalovom štadióne v Dubnici nad Váhom.

Streda 20.máj 2015

  • Nižšie uvedené semináre sú z technických príčin ZRUŠENÉ. Ďakujeme za pochopenie. Odborno-metodický seminár pre učiteľky MŠ a odborných zamestnancov predprimárneho vzdelávania s názvom Ako sa stať kráľom svojho sveta – Sebapoznanie v rozvoji osobnosti učiteľa a jeho dôležitosť vo výchove organizuje v stredu 20. mája 2015 o 8.30 h v priestoroch Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja na 3. poschodí Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja. Odborno-metodický seminár pre učiteľov 1. stupňa ZŠ, vychovávateľov ŠKD, CVČ a odborných zamestnancov primárneho vzdelávania s názvom Som kráľom svojho sveta – Sebapoznanie v rozvoji osobnosti učiteľa a jeho dôležitosť vo výchove pripravuje  Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v stredu 20.mája 2015 o 13.30 h taktiež v priestoroch Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja na 3. poschodí. V tom istom termíne sa o 13.30 h v priestoroch Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja uskutoční aj odborno-metodický seminár pre učiteľov 2. stupňa základných škôl, odborných zamestnancov nižšieho stredného vzdelávania s názvom Ako deti naučiť žiť šťastný život v konzumnom svete?
  • Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na prehliadku rôznych žánrov moderného tanca. Festival moderného tanca detí sa uskutoční v stredu 20. mája 2015 o 12.00 h v Dome kultúry v Handlovej.
  • Okresná organizácia Jednoty dôchodcov na Slovensku a Základná organizácia Jednoty dôchodcov na Slovensku Ilava spoločne s Krajskou organizáciou Jednoty dôchodcov na Slovensku pozýva do Domu kultúry v Ilava v stredu 20. mája 2015 o 14.00 h na VI. Krajskú prehliadku speváckych súborov seniorov Jednoty dôchodcov na Slovensku, ktorá sa koná pod záštitou Trenčianskeho samosprávneho kraja.
  • Premietnutie krátkeho filmu Voices s názvom Občianska spoločnosť pre začiatočníkov vypovedajúceho o tom, čo je občianska spoločnosť, a prečo je jej fungovanie pre nás dôležité, sa uskutoční v priestoroch Verejnej knižnice M. Rešetku v Trenčíne na Hasičskej ulici v stredu 20.mája 2015 o 16.00 h. Podujatie organizuje Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj.

Štvrtok 21.máj 2015

  • Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na pravidelnú diskusiu s odborníkmi na podporu duševného zdravia, tento raz na tému: Čo prináša starnutie; čo je Alzheimerova demencia, ako s ňou žiť a ako pomôcť ľuďom trpiacim týmto ochorením? Diskusia Starnutie a Alzheimerova demencia sa uskutoční vo štvrtok 21. mája 2015 o 16.00 h v priestoroch Verejnej knižnice M. Rešetku v Trenčíne na Hasičskej ulici.
  • ZMENA TERMÍNU: Podujatie sa z dôvodu predpokladaných zhoršených klimatických podmienok bude konať v náhradnom termíne, ktorý bude oznámený. Centrum sociálny služieb – DEMY organizuje 24.ročník kultúrno-spoločenského podujatia Farbičky – Čarbičky, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 21. mája 2015 vo vonkajších priestoroch CSS – Demy, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, od 9.00 h.
  • V areáli priemyselnej zóny v Novej Dubnici sa vo štvrtok 21. mája 2015 o 15.00 h  uskutoční slávnosť otvorenia Priemyselného parku Hliny.

Piatok, 22.máj 2015

  • Beseda s obľúbenou autorkou kníh pre deti a mládež Gabrielou Futovou s názvom O knihách s knihovníckou bosorkou, ktorú vo svojich priestoroch na Hasičskej ulici organizuje Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, sa uskutoční v piatok 22. mája 2015 o 9.00 h.
  • V piatok 22. mája 2015 o 13.30 h sa v Kultúrnom dome v Plevníku-Drienovom uskutoční vyhodnotenie 13. ročníka celoslovenskej literárnej súťaže O cenu Dominika Tatarku. Podujatie organizuje Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, ktorého zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj.
  • Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na Pravidelné cestovateľské rozprávanie spojené s premietaním fotografií Zbaľ sa a poď na LIPTOV, ktoré sa uskutoční v piatok 22. mája 2015 o 17.30 h v budove Strednej priemyselnej školy v Považskej Bystrici.
  • Pri príležitosti Dňa detí sa v areáli Materskej školy Malé Uherce v piatok 22. mája 2015 od 14.30 h do 17.00 h uskutoční športovo-zábavné popoludnie Športujeme s Mackom Uškom. V prípade nepriaznivého počasia sa akcia uskutoční v piatok 29. mája 2015.

Sobota, 23. máj 2015

  • Krajské kolo 7. ročníka celoštátnej Súťaže v čítaní a písaní Braillovho písma 2015, ktorého organizátorom je Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, sa bude konať v sobotu 23. mája 2015 o 9.00 h v priestoroch krajskej knižnice na Hasičskej ulici.
  • Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja spolu s občianskym združením „Kým žiješ, tancuj!“ a obcami Selec a Trenčianske Stankovce pozýva do Záhradného centra Bolech – Veľké Bierovce na 13. ročník slovenského festivalu seniorských folklórnych súborov – Trenčín 2015 s názvom „Kým žiješ, tancuj!“, ktorý sa uskutoční v sobotu 23. mája 2015 o 13.00 h.
  • Zábavné popoludnie plné hudby, spevu a tanca Deň rodiny, ktoré organizuje Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, sa uskutoční v sobotu 23. mája 2015 od 14.30 h na Základnej škole v Domaniži.
  • Obec Trenčianske Jastrabie pozýva v sobotu 23. mája 2015 od 8.30 h na 9.ročník cykloturistického podujatia Jastrabská 25 so štartom pred Kultúrnym domom a cieľom v športovom areáli pod železničnou stanicou.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK