Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 29. týždni 5

Pondelok, 13. júl 2015

  • Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva do svojho dvora v historickom centre Trenčína do Letnej čitárne s bezplatnou ponukou kníh, novín a časopisov dostupných vonku pod holým nebom pre všetkých od júna do septembra každý pondelok a štvrtok od 10.00 h.

Streda, 15. júl 2015

  • Hornonitrianske múzeum v Prievidzi, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, pozýva na tvorivé dielne s predstavami o využití čudesných predmetov zo zbierok múzea s názvom Záhady v múzeu, ktoré sa uskutočnia v stredu 15. júla 2015 od 9.00 h do 12.00 h v Hornonitrianskom múzeu v Prievidzi.
  • Nevšedné stretnutie s hereckou legendou, recitátorkou a „Grande Dame“ Slovenského národného divadla Evou Kristínovou organizuje vo svojich priestoroch na Hasičskej ulici Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne v spolupráci s Trenčianskym osvetovým strediskom v Trenčíne, oboje v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja. Letný podvečer s Evou Kristínovou sa uskutoční v stredu 15. júla 2015 o 16.00 h

Štvrtok, 16. júl 2015

  • Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva do svojho dvora v historickom centre Trenčína do Letnej čitárne s bezplatnou ponukou kníh, novín a časopisov dostupných vonku pod holým nebom pre všetkých od júna do septembra každý pondelok a štvrtok od 10.00 h.
  • Obec Nitrianske Rudno od štvrtka 16. júla 2015 do nedele 19. júla 2015 pozýva na Rudniansky deň a oslavy 740. výročia prvej písomnej zmienky o obci na nádvorie Obecného úradu v Nitrianskom Rudne.

Piatok, 17. júl 2015

  • Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi ako inštitúcia v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva v piatok 17. júla 2015 od 9.00 h do 11.00 h na Ďjelnički pre poTVORky na tému ŠTÚR ČI ŠŤÚR? - modelovanie a kreslenie zvieratiek podľa živých a preparovaných exponátov, ktoré sa uskutočnia v Galérii Regionart pri Regionálnom kultúrnom centre v Prievidzi.
  • Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva každý piatok do Letného kina na filmové večery na nádvorí galérie. Filmové projekcie na nádvorí galérie sa začínajú v piatok 17. júla 2015 a potom vždy v piatok o 21.00 h. Prvým z filmovej ponuky bude slovenský hraný dokument venovaný osobe čudáckeho sochára Franza Xavera Messerschmidta, ktorého stvárnil český herec Marek Vašut.
  • Od piatku 17. júla 2015 od 18.00 h do nedele 19. júla 2015 sa v obci Beckov uskutočnia Beckovské slávnosti, ktoré organizuje agentúra Double Agency, s.r.o.

Sobota, 18. júl 2015

  • 720. výročie prvej písomnej zmienky o obci Podlužany oslávia v areáli futbalového ihriska a v Kultúrnom dome v Podlužanoch v sobotu 18. júla 2015 od 14.30 h a v nedeľu 19. júla 2015. Oslavy organizuje Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja. Podujatie sa uskutoční s podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja a pod záštitou predsedu TSK Ing. Jaroslava Bašku.
  • Odbor Mladej Matice Veľké Hoste v spolupráci s Obecným úradom Veľké Hoste pozýva v sobotu 18. júla 2015 na kultúrne podujatie Deň zvrchovanosti Slovenskej republiky. Piaty ročník akcie sa uskutoční v športovom areáli futbalového ihriska vo Veľkých Hostiach o 15.00 h.
  • Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na Slávnostnú vernisáž ORA ET ARS Skalka 2015  za účasti autorov s kultúrnym programom. Slávnostná vernisáž výstavy 8. ročníka medzinárodného výtvarno-literárneho sympózia sa uskutoční v historickom areáli bývalého kláštora na Veľkej Skalke pri Trenčíne v sobotu 18. júla 2015 o 15.00 h.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK