Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 3. týždni

Streda, 14. január 2015

  • Jednota dôchodcov na Slovensku, Krajská a Základná organizácia 02 JDS v Trenčíne a Rada Akadémie tretieho veku v Trenčíne, Vás pozývajú dňa 14. januára 2015 o 13.30h na seminár XXVIII. ročníka Akadémie tretieho veku,  ktorý sa bude konať v Kultúrnom centre Stred Dlhé Hony Trenčín. Na programe sú prednášky o detoxikácii organizmu, paradentóze a o úlohe štátu pri starostlivosti o seniorov.

Štvrtok, 15. január 2015

  • Vo štvrtok, 15. januára sa v Hornonitrianskom múzeu v Prievidzi  začne výstava s názvom „Očarený chrobákmi a inou háveďou“. Touto prírodovednou prezentáciou, zapožičanou z Múzea Jihovýchodní Moravy ve Zlíně, pripravenou pri príležitosti nedožitých stých narodenín významného československého popularizátora entomológie Vladimíra Javorka, vstupuje múzeum do nového roku 2015. Predmetom prezentácie budú početné Javorkove publikácie, pomôcky na zber, preparáciu hmyzu a exponáty chrobákov. Výstava potrvá do 1. marca 2015.
  • Verejná knižnica Michala Rešetku v Trenčíne, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, Vás pozýva na stretnutie so známymi moderátorkami  Barborou Rakovskou a Lenkou Šóošovou a spevákom Robom Pappom spojené s prezentáciou knihy domácich receptov vytiahnutých priamo z kuchýň autorov. Deti si v knižke nájdu rozprávky plné jedla a rodičia jedlá plné rozprávkových ilustrácií. Podujatie sa uskutoční dňa 15. januára o 16.00 h v priestoroch Verejnej knižnice M. Rešetku.
  • Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja a Klub kultúry v Uherskom Hradišti Vás pozývajú na otvorenie 30. družobnej výstavy výtvarníkov a fotografov regiónov Trenčín a Uherské Hradiště s názvom „Stretnutie – Setkání“, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 15. januára o 17.00 h vo výstavných priestoroch Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja. Výstava potrvá do 27. februára 2015.

Sobota, 17. január 2015

  • TJ Partizán Cigeľ a TJ Plameň Handlová v spolupráci s Obcou Cigeľ, Mestom Handlová, Slovenským zväzom protifašistických bojovníkov, Trenčianskym samosprávnym krajom a Regionálnou radou klubu slovenských turistov Prievidza organizujú XI. ročník Pochodu vďaky SNP, ktorý sa uskutoční pod záštitou predsedu vlády SR Roberta Fica, dňa  
  • 17. januára 2015 (sobota). Zúčastniť sa môžu všetci organizovaní aj neorganizovaní v telovýchove vo všetkých vekových kategóriách nad 10 rokov, mladšie deti len v sprievode dospelých. Prihlásiť sa môžete priamo na prezentácii v Cigli a v Handlovej ( Dom kultúry Cigeľ – 7.30 – 9.30 hod., Dom kultúry Handlová 7.30 hod. - 8.15 hod., ZŠ Morovnianska cesta 9.00 – 9.30 hod. pre trasu P3). Slávnostné otvorenie podujatia bude o 9.00 hod. Cena účastníckeho poplatku pre dospelých je 2,50, - €, pre deti do 15 rokov: 1, - €. V poplatku je zahrnuté občerstvenie, odznak, účastnícky list, poistenie, doprava mimoriadnym spojom a technické zabezpečenie. Podrobnejšie informácie na: www.cigel.sk, www.handlova.skwww.pochodvdaky.sk

Nedeľa, 18. január 2015

  • Nové Mesto nad Váhom, Klub podjavorinských rodákov v Bratislave, pobočka klubu podjavorinských rodákov a Občianske združenie Javor v Novom Meste nad Váhom Vás pozývajú na slávnostný program k 22. výročiu vzniku SR a slávnosti podjavorinských rodákov „Javorina, Javorina“. Podujatie sa uskutoční v nedeľu 18. januára 2015 o 16.00 hod. v divadelnej sále Mestského Kultúrneho Strediska v Novom Meste nad Váhom.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK