Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 44. týždni

Pondelok 26. október 2015

Stredná odborná škola obchodu a služieb (SOŠOS) Púchov v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na zasadnutie o 9.00 hod. k podpisu Memoranda o vzájomnej spolupráci a podpory v oblasti odborného vzdelávania a prípravy žiakov medzi Strednou odbornou školou obchodu a služieb Púchov s významnými zamestnávateľmi Trenčianskeho regiónu a stavovskými organizáciami. K podpisu dôjde v školskom pracovisku SOŠOS Púchov – reštaurácia hotela Študent v Považskej Bystrici.

Stredná odborná škola v Púchove v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva o 11.00 hod. na slávnostný akt podpísania Memoranda o spolupráci medzi zástupcami Strednej odbornej školy v Púchove , Trenčianskeho samosprávneho kraja a stavovskej a profesijnej organizácie a firiem. Slávnostné podpísanie Memoranda o spolupráci sa uskutoční v aule Strednej odbornej školy v Púchove.

Hornonitrianska knižnica v Prievidzi, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, pozýva na interaktívnu show Adolf Dudek 2015. Český ilustrátor, grafik a výtvarník Adolf Dudek už štvrtý rok za sebou navštívi knižnicu a predstaví sa o 10.00 a 11.00 hod.

Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja a predseda TSK Jaroslav Baška  pozývajú na Slávnostný galavečer odovzdávania ocenení Flores Musarum významným osobnostiam a kolektívom Trenčianskeho kraja z oblasti kultúry za rok 2015. Slávnostný galavečer sa uskutoční v Kursalone v Trenčianskych Tepliciach o 19.00 hod. V programe vystúpia sólisti SND Andrea Vizvári, daniel Čapkovič a Komorný orchester mesta Trenčín.

Utorok 27. október 2015

Verejná knižnica Michala Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na besedu v rámci cyklu „Poznávame Trenčanov“ s muzikantom, tanečníkom, choreografom a zberateľom Jozefom Lehockým. Podujatie s názvom technik s dušou folkloristu sa uskutoční o 16.00 hod. v spoločenskej miestnosti knižnice. Súčasťou besedy je audiovizuálna prezentácia fotografií a zvukových nahrávok z edície Ľudové piesne, spevné a tanečné tradície trenčianskeho Považia. Vstup je voľný. Moderuje sváko Ďuráči.

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva o 16.00 hod. na pravidelné stretnutie Klubu výtvarníkov Prievidza v sále Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi. Témou stretnutia je podmaľba na sklo.

Streda 28. október 2015

Stredná odborná škola Terézie Vansovej v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na slávnostnú akadémiu pri príležitosti 60. výročia založenia školy. Slávnosť sa bude konať o 14.30 hod. v Dome kultúry v Prievidzi.

Mestské divadlo Trenčín pozýva na hru Jany Juraňovej Misky strieborné – nádoby výborné o 18.00 hod. v Posádkovom klube v Trenčíne. Slávnostné otvorenie divadelnej sezóny 2015/2016 sa uskutoční v deň 200. výročia narodenia Ľudovíta Štúra.

Považské osvetové stredisko v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja v Považskej Bystrici pozýva o 9.00 hod. na oblastnú súťaž v tvorivosti žiakov špeciálnych škôl s názvom Svetlušky. Súťaž sa uskutoční v kine Mier v Považskej Bystrici.

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva do Galérie Regionart na interaktívnu putovnú výstavu s názvom Štúrovské dobrodružstvo, ktorú pripravilo pri príležitosti 200. výročia narodenia Ľudovíta Štúra. Výstava bude sprístupnená v čase otváracích hodín a potrvá do 13. novembra 2015. Na stanovištiach  s interaktívnymi panelmi a predmetmi sa návštevníci výstavy oboznámia so životom a dielom Ľudovíta Štúra netradičným spôsobom. Výstava predstaví Ľudovíta v nečakaných súvislostiach. Návštevníci si popri zábave a hre nenásilne vštepia do pamäti dôležité fakty z jeho života. Výstava je primárne určená žiakom 4. - 9. ročníka základných škôl, ale poskytuje široký priestor na realizáciu aktivít aj študentom stredných škôl, učiteľom a dospelým návštevníkom v dĺžke 45 minút. Kapacitne je určený pre vstup 1 trieda. V prípade záujmu o sprievodcu výstavou, je nutné  vopred sa objednať na email: monika.bartusova@rkcpd.sk, alebo na telefónnych číslach: 046/5121 818 a 0901 918 819. Vstupné je 1 euro alebo kultúrny poukaz.

Štvrtok 29. október 2015

Hornonitrianska knižnica v Prievidzi, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, pozýva na príjemné poetické popoludnie s Jurajom Sarvašom, ktorý sa popri práci v divadle, filme, televízii a v rozhlase venuje aj umeleckému prednesu. Podujatie sa začne o 15.30 hod. v priestoroch Hornonitrianskej knižnici v Prievidzi.

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na cestovateľské rozprávanie spojené s premietaním fotografií pod názvom Zbaľ sa a poď do Kirgizska. Posedenie sa uskutoční o 18.00 hod. v priestoroch Strednej priemyselnej školy v Považskej Bystrici.

Piatok 30. október 2015

Komorný orchester mesta Trenčín pozýva na Slávnostný koncert pri príležitosti 25. výročia jeho vzniku o 18.00 hod. v Evanjelickom kostole a.v. v Trenčíne.  

Sobota 31. október 2015

Hádzanársky klub AS Trenčín pozýva na zápas proti klubu Jednota Sokol Gabor Bánovce nad Bebravou v hádzanárskej lige žien. Podujatie sa uskutoční v Mestskej športovej hale v Trenčíne o 18.45 hod. Vstup je voľný.

Trenčianske múzeum v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na nočnú prehliadku na Trenčianskom hrade, ktorá bude prebiehať v predvečer Sviatku všetkých svätých. V tento večer sa stenčovala hranica medzi svetom živých a mŕtvych. Tí mohli prenikať do sveta živých a ovplyvňovať ich životy. Objavte aj za ich pomoci Matúšov hrob, legenda, ktorá máta mysle hľadačov pokladov a vykrádačov hrobiek. Tajomný hrob "Pána Váhu a Tatier" a jeho legendárne bohatstvo opradené povesťami a krvou nepriateľov. Na dušičky, keď prichádzajú duše z druhej strany, objavíte duše, ktoré strážia toto tajomstvo a spoločne nájdeme cestu k legendám.

Nočné prehliadky začínajú o 19.00 hod., 20.00 hod., 21.00 hod. a 22.00 hod.

Nedeľa 1. november 2015

Sviatok všetkých svätých

 

 

 

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK