Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Siedmy ročník ŠKODA maratónu Marikovskou dolinou s podporou TSK

Lúka v Udiči sa po dvojročnej prestávke opäť stala miestom konania pravého horského ŠKODA maratónu Marikovskou dolinou. Siedmemu ročníku pretekov v sobotu 16. mája 2015 prialo počasie a do Marikovskej doliny na maratónske trate pritiahlo viac než šesť stovák bikerov, na detský cyklomaratón viac ako 150 detí a samozrejme množstvo fanúšikov cyklistiky. Pretekári si mohli zmerať sily na troch tratiach: pre najnáročnejších organizátori pripravili 64-kilometrovú trať, na skúsených cyklistov a cyklistiky čakala 40-kilometrová trať. Pre rodiny s deťmi a rekreačných jazdcov bola vyznačená najjednoduchšia trať, dlhá 20 kilometrov, bonusom bol aj detský závod. Organizátorom pretekov, ktoré jazdcom ponúkli panoramatické výhľady na Nosickú priehradu a pre zúčastnených atraktívny sprievodný program, bolo občianske združenie Finančné centrum Team.

Preteky s medzinárodnou účasťou

„Okrem Slovenska a Česka tu boli pretekári aj z Poľska, z Maďarska, Nemecka a taktiež z Talianska. Viacerí z týchto jazdcov k nám chodia každoročne, takže som rád, že sa im u nás páči a že sa zúčastňujú týchto pretekov,“ povedal riaditeľ pretekov, Štefan Žilovec, na margo účasti zahraničných pretekárov.

Preteky Marikovskou dolinou si nenechal ujsť ani predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), Jaroslav Baška, ktorý taktiež patrí k aktívnym priaznivcom cyklistiky. Na lúku v Udiči dorazil na horskom bicykli. „Som veľmi rád, že takého preteky sa v Marikovskej doline konajú každý rok. Dnes je to jedno kolo Slovenského pohára v maratóne. Rád by som pri tejto príležitosti poďakoval všetkým organizátorom, ktorí tento nádherný športový zážitok pripravili všetkým pretekárom. Som rád, že aj Trenčiansky samosprávny kraj môže podporiť takúto aktivitu,“ povedal trenčiansky župan po tom, čo do rúk riaditeľovi pretekov, Štefanovi Žilovcovi, odovzdal symbolický šek vo výške 3300€, ktorými TSK na organizáciu pretekov prispel.

Na sobotňajšom vyhodnotení pretekov prišiel zúčastnených pozdraviť aj starosta obce Udiča, Peter Chochlík a starosta obce Dolná Maríková, Peter Šujak, ktorí spolu s trenčianskym županom, Jaroslavom Baškom, dekorovali víťazov cyklistického zápolenia. ŠKODA maratón Marikovskou dolinou bol súčasťou sérií ŠKODA Bike Open, takisto seriálu Slovak XCM Tour a tiež Slovenského pohára v XCM. Po novom patrí ak k Česko-slovenskej MTB Tour. Zúčastneným cyklistom, ktorí absolvovali jazdu Marikovskou dolinou, sa získané body preto započítavajú aj do vymenovaných sérií. Výsledky pretekov v jednotlivých kategóriách nájdete na tejto adrese.

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK